Marit Hegle (32), kjent for sin deltakelse i tv-programmet Hele Norge Baker i 2013, elsker høytider som halloween.  Hun bor nå i Trondheim og deler sine beste oppskrifter på Bakeprosjektet.no.

- Jeg har en drøm om å leve av bakingen, og starte mitt eget lille sted der det er hyggelig å komme på besøk, men foreløpig er det bloggen som står i fokus. Jeg vil hele tiden utvikle nye oppskrifter og dele dem med følgerene mine, sier Hegle til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

- Frelst av tradisjonen

Marit baker cirka 2-3 ganger i uka, og har spesielt fokus på å involvere barna sine så mye som mulig.

- Jeg vil at de også skal få det inn i fingrene. 2-åringen min er allerede med, og hun synes det er veldig artig, sier hun.

- Hva synes du om halloween?

- Jeg bodde i USA et år, og da ble jeg veldig frelst av tradisjonen. Jeg liker at de tar den helt ut. Samtidig er det veldig morsomt å bake til halloween, for da får man være ekstra kreativ. Da henter jeg mye inspirasjon på amerikanske nettsider, sier hun.

Vil du prøve en av Marits oppskrifter? Sjekk ut disse halloween-inspirerte godbitene!

Skumle kakefingre

Foto: Bakeprosjektet.no

Her kan du lage kransekakemasse selv, eller kjøpe ferdig på butikken. Trill ut massen til pølser, slik at de ligner på fingre. Benytt en skarp kniv til å markere leddene på fingrene. Se gjerne på dine egne fingre for inspirasjon.

For å lage negler legger du mandler i kokende vann i et par minutter, fjern deretter skallet på mandlene. Del mandlene i 2. Legg en halv mandel ytterst på hver finger og press forsiktig ned.

Fingrene stekes midt i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter.

For å gjøre fingrene ekstra makabre kan du blande litt melis, vann og rød matfarge som du kliner litt vilkårlig på enden av fingrene.

Gresskarkjeks

Foto: Bakeprosjektet.no

Oppskrift vaniljekjeks

200 gram smør, romtemperert200 gram sukker400 gram mel1 egg2 ts vaniljesukker eller 1 ts vaniljepulver

Bland smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg og vanilje og bland sammen. Tilsett melet og rør til du har en jevn deig. Pakk inn deigen i plastfolie og legg den til avkjøling i kjøleskapet i minst en time.

Kjevle ut kjeksene på bakepapir, med plastfolie mellom deigen og kjevlen din. Kjevle deigen ca 4-5 mm tykk.

Stikk deretter ut sirkler med en rund utstikker, ca 5 cm i diameter. Skjær ut det som skal etterligne gresskarets stilk. Legg kjeksene til kjøling i kjøleskapet i 15 minutter før du steker de.

Oppskrift royal icing

1 eggehvite, gjerne romtemperert1/4 ts sitronca 190 gram melis

Visp eggehviten med bittelitt av melisen på medium hastighet til den er stiv. Tilsett melisen gradvis mens du visper. Tilsett sitronen. Visp til massen er blank og fin og helt stiv. Gjerne 6-7 minutter.

Ta av litt av icingen og tilsett oransje farge. Fyll den over i en sprøytepose med en liten rund tipp på. Sprøyt omrisset av kjeksen slik som på bildet nedenfor.

Foto: Bakeprosjektet.no

Når du har tegnet omrisset på alle kjeksene lager du fyllmassen til kjeksene. Da tar du litt mer av icingen og blander i oransje, samt litt vann til du når en konsistens som en ganske flytende yoghurt. Hell denne massen over i en sprøytepose med en litt større tipp. Fyll deretter denne massen innenfor omrisset på alle kjeksene.

Når den oransje massen har rukket å stivne, kan du ta den gjenværende icingen og farge den svart. Fordel den over i en sprøytepose med en liten, rund tipp. Dekk stilkene på gresskarkjeksene med svart farge og tegn på ansikter på gresskarene dine.

Marengsspøkelser

Foto: Bakeprosjektet.no

Oppskrift

2 eggehviter, romtempererte120 gram sukker1 ts hvitvinseddik

Bland eggehviter med 0,5ts sukker på høy hastighet. Når du har fått en stiv og hvit masse stopper du mikseren, tilsetter eddiken og 1 ts sukker. Visp på medium/høy hastighet mens du saaaakte tilsetter resten av sukkeret. Visp helt til marengsen er blank og fin og du kan danne topper i marengsen som ikke faller sammen. Ca 5 minutter.

Fordel marengsen over i en sprøytepose med en rund tipp. Sprøyt ut spøkelser på et bakepapir.

Steketid varierer i forhold til størrelse på spøkelser og stekeovn, men cirka 90 grader i 2 timer.

Når spøkelsene er ferdige og avkjølte blander du melisglasur, vann og svart matfarge til en tykk glasur som du putter i en sprøytepose med en liten rund tipp. Sprøyt deretter ulike ansikter på dine spøkelser.

Halloweenmarker

Foto: Bakeprosjektet.no

For å lage dette kan du bruke din favorittoppskrift på sjokoladekake, eller sjokolademuffins, samt din favorittoppskrift på smørkrem.

Når kaken er ferdig stekt og avkjølt, smuler du den opp og bygger opp desserten lagvis i et høyt gjennomsiktig glass – annethvert lag med kake og smørkrem. På toppen pynter du med godterimark.

Det er viktig at det øverste laget består av kake slik at det ser ut som om markene kommer opp av jorden.

DIY: Her er de beste halloween-triksene!