- Jeg var inne i en dårlig sirkel. Jeg var sykemeldt og ting gikk rett og slett ikke min vei. Da innså jeg at det var kun jeg som kunne komme meg ut sirkelen, og jeg bestemte meg over natta for å ta grep, sier Ida Valborg Dahlen.

- Jeg tok en razzia på kjøkkenet og tok ut det som ikke var bra for meg. Fra da av begynte jeg å spise annerledes, legger hun til.

Det var ni måneder siden. Siden den gang har Dahlen gått fra 123 kilo til 91 kilo, skriver hun på Facebook-siden sin, der hun legger ut innlegg om trening, kosthold og motivasjon.

Lik trd.by på Facebook

- Jeg har aldri vært tynn

I et innlegg på iform.no fortalte Dahlen at hun har slitt med vekta siden hun var barn.

- Jeg har aldri vært tynn. Jeg har bestandig vært den lubbne, tjukke jenta. Etter hvert ballet det på seg, og man ser ikke selv hvor ille det utvikler seg, sier hun til trd.by.

Hun er utdannet kokk, og har mye kunnskap om mat og kosthold. Hun mener det er kostholdsendringen som har vært nøkkelen til vekttapet.

- Legen fortalte meg at jeg var overvektig og underernært. Tidligere spiste jeg kun et måltid om dagen, og det var på kveldstid. Og det var gjerne mye fløte og mange karbohydrater i det måltidet, sier hun.

- Det viktigste jeg holder på med

Det har hun sluttet med i dag.

- Nå spiser jeg fire måltider om dagen. To litt mindre, og to store på ettermiddagen, skrev hun i et innlegg på iform.no.

- Det er det viktigste jeg holder på med, men jeg er ikke fanatisk. Jeg kan stort sett lage meg det jeg vil, sier hun til trd.by.

Det å spise sunnere mat og flere måltider om dagen, ga også et annet positivt utslag.

- Jeg fikk plutselig mye mer energi. Så da var det bare å begynne å trene, sier hun.

Treningstips: - Dumt å gå ut kanonhardt i januar og miste motivasjonen i mars

- Trener fem ganger i uka

Nå trener hun fem økter i uka, og hun forteller at det går for det meste i styrketrening og litt kondisjon.

- Jeg ønsker å bygge en sterk kropp, forklarer hun.

Men det å legge om livet i så stor grad slik som Ida har gjort, er ikke bare enkelt.

- Jeg var ærlig med meg selv da jeg startet, og jeg innså at det kom til å bli mange tunge dager. Og det ble det også. Kroppen er i konstant forandring og selvbildet svinger deretter. Det er det som har vært vanskeligst i løpet av denne perioden, sier hun.

- Hva er målet videre?

- Det sier seg selv at når man går ned så mange kilo, så blir det en del overflødig hud. Målet er å få en BMI som gjør at staten dekker en operasjon for å fjerne løshud. Jeg regner med at jeg mangler 7-8 kilo før jeg når det målet, sier hun.

Vil du bli i bedre form? Sjekk disse 10 NTNU-tipsene