Mat fra Hagen åpnet på Bakklandet i 2014. Siden da har de åpnet i Midtbyen og et matstudio i Ilsvika. I tillegg hadde de et pop-up spisested på Portalen i slutten av januar.

Følg trd.by på Facebook

Merker bra trykk

Nå har de bestemt seg for å utvide lokalene på Bakklandet. I løpet av nesten måned vil de åpne på lokalene der Zenit Yoga tidligere lå for flere sitteplasser.

- Da de flyttet ut grep vi sjansen, vi fant ut at det kan ikke skade. Vi har bra trykk i helgene og på ettermiddagene, og folk vil gjerne sitte og spise, sier daglig leder på Mat fra Hagen Bakklandet, Eivind Sønvisen Berre.

Foreløpig er ikke datoen fastsatt, men han kan fortelle at det blir i løpet av neste måned. Det vil bli dobbelt så stort, og i alle fall 16 sitteplasser, om ikke flere.

- Vi holder enda på med utforming. Vi har ikke noe konkret timeplan, vi driver på å male og skal finne ut hvilke møbler vi skal ha, sier han.

Hagen-gründer skal selge mat fra «food truck» i sentrum.

Uteservering

I tillegg til flere sitteplasser inne, skal de også åpne for uteservering.

- Når gata er blitt så fin må vi ha uteservering. Det blir noen bord på fortauet og vi har fått laget noen benker. Det ser veldig bra ut, og tåler vind og vær, sier han.

Sønvisen Berre mener trøkket kan komme av både at folk liker maten og at vegetarmat-"trenden" begynner å bli større.

- Folk begynner å bli mer bevisst. Mange synes det er bra at vi skal utvide. Vi skal også prøve å utvide åpningstidene med en time, i alle fall i ukedagene. Her på Bakklandet har vi nå åpent til åtte, da det av og til kommer kunder send. Vi prøver oss frem, og skifter også menyen jevnlig, sier han.

Har du fått med deg at Bror skal utvide? Nå blir de «Storebror»