Når man ligger på stranda for å jobbe frem den ultimate solbrune looken er det ikke alltid like lett å vite når man tråkker over den magiske grensa og blir solbrent. Det har riktignok noen smarte franskmenn funnet løsningen på.

Lik trd.by på Facebook!

Koblet til telefonen

Produsentene i Spinali Design har nemlig laget en bikini med en egen UV-sensor. Den er igjen koblet til smarttelefonen din, og vil gi deg beskjed når huden din har fått for mye sol. Smart, ikke sant? På den måten kan du enten holde seg i skyggen, eller ta på mer solkrem.

Ved hjelp av en liten UV-brikke skal denne bikinen gi deg en mindre ting å tenke på i sola. Foto: Produsenten

Ved hjelp av appen stiller du inn hudtype og andre faktorer som vil gi utslag for hvor mye sol akkurat du tåler før du blir brent.

- Ideen kom etter en ferietur der en av våre ansatte la merke til hvor mange som faktisk lå i sola og var røde som hummere, forteller Marie Spinali, som er sjefsdesigner i selskapet.

Ikke akkurat billig..

Bikiniene får du kjøpt på nettet, og de kan også skreddersyes. Man kan også kjøpe et håndkle med samme funksjon, og selskapet jobber nå med en lignende UV-drakt til barn. Der skal de til og med feste på en GPS, slik at foreldre får en beskjed når barna går for langt unna.

Skal du likevel droppe den gamle bikinien fra Cubus til fordel for denne, må du punge ut.

Utsalgsprisene starter på rundt 2.000 norske kroner for et sett. Da spørs det om ikke vi klarer å huske å smøre oss med solkrem selv..