Rebecka Stavseth Fermann gikk IT-utdanningen nettverks- og systemadministrasjon ved Noroff, og fullførte sju av sju eksamener med toppkarakter.

- Jeg kunne ingenting ifra før. Jeg var veldig interessert i PC, men jeg skjønte ingenting. Så da tenkte jeg at alt er vel egentlig mulig.

Følg trd.by på Facebook

Googlet ord for ord

Da hun skulle begynne å øve til eksamen, måtte hun google ord for ord for å skjønne hva det betydde.

- Jeg husker første spørsmål jeg fikk i faget, men jeg forsto ikke hva læreren spurte om. Så komplisert synes jeg det var. Jeg begynte å lese meg opp, og så flettet jeg det sammen. Jeg var veldig fokusert og hver dag var intens, sier hun.

Rebecka bestemte seg tidlig for at hvis hun skulle begynne på et nytt studium, skulle hun være best. Det har vært målet hennes hele tiden i løpet av studiet.

- Da jeg var yngre hadde jeg ikke noen ambisjoner. Jeg begynte på skole, men sluttet igjen. Jeg er såpass gammel nå, så jeg skulle ikke kaste bort mer tid, men heller gjøre det så bra som mulig. Det var veldig vanskelig, og jeg visste ikke om jeg ville klare det, sier hun.

Lei av lesesalen? Her er 7 leseplasser utenom det vanlige i Trondheim

Sjokkert

Hun fikk tilbake karakterene på mail da hun var på tur i skogen, og skjønte ingenting med en gang.

- Jeg ble sjokkert. Jeg tenkte at jeg måtte jo ha gjort noe rett, så jeg roste meg selv. Jeg ble veldig stolt, det har vært travle dager, men det viser bare at det er mulig å få til ting med familie og jobb i tillegg, sier Rebecka.

30-åringen tror det at hun fikk til å jobbe så bra for gode karakterer har noe med modenhet å gjøre, da hun skjønner hvor kostbar tiden er. Likevel har hun noen velmente råd til de som vil få gode karakterer:

- Tenk at dette er noe som kan lønne seg resten av livet. Steng av sosiale medier. Det er viktig å sette seg selv litt under press. Jobb så mye du klarer mandag til fredag og ta fri i helgene. Så gjør du det samme neste uke i stedet for å utsette, sier hun.

Her er 10 tegn på at du snart har eksamen

Rebecka synes det er så få damer i IT-yrket, og håper at noen vil satse på ei dame innen drift.

- Jeg ønsker å jobbe med det meste innen drift av PC. Målet mitt er å jobbe med teknologi, da jeg synes det er artig, sier hun.

Norske studenter sliter med å fullføre studiene