Linn Bertheussen fra Klæbu i Trondheim holder på å flytte. I prosessen fant hun brudekjolen sin fra 2013. Hun spekulerte på om hun skulle selge den, men etter en prat med moren og en runde med seg selv fant hun ut at hun ville gi den til noen som trenger den.

- Jeg vil at noen skal føle seg like fin som jeg gjorde den dagen. Det betyr mer for meg enn lappene jeg hadde fått for kjolen. Det er viktig å vise medmenneskelighet. Å bry seg om andre kommer man langt med. Det blir aldri nok av det, sier Bertheussen, som opprinnelig er fra Harstad.

Følg trd.by på Facebook

- Vil at noen skal ha glede av den

Bertheussen tror det er mange som drømmer om bryllup, men kanskje ikke har råd til bryllupskjole.

- Jeg vil bare at noen andre skal ha glede av den. Jeg var så fornøyd med kjolen, og jeg var så heldig å kunne kjøpe meg den. Så da tenkte jeg at jeg vil gi den bort til noen som har behov for den. Jeg trenger den ikke mer, sier hun.

Over 1000 stykker har så langt delt annonsen til Linn. Foto: Skjermdump fra Facebook

Nå har innlegget hennes blitt delt over 1000 ganger på Facebook, og over 200 stykker har likt det. Flere har lagt igjen kommentarer på bildet, der de uttrykker den gode gjerningen. Selv hadde hun ikke trodd det skulle ta sånn av.

- Jeg skjønte den kom til å bli delt av venner, og at noen kanskje ble inspirert til å gjøre det samme. Men jeg skjønte ikke at det skulle bli så stort, sier hun.

Tatoverte for 28 000 kroner til kreftsyke barn

Følger hjertet

Hun forteller at hun ikke kan vite hvem det er hun egentlig gir den til. Hun mener selv hun bare må følge hjertet, etter råd fra moren. Likevel har hun et krav til personen som får kjolen:

- Det eneste jeg vil er at de gir den videre når de har brukt den. Det er så mye bruk og kast nå, så forhåpentligvis kan de hjelpe noen andre videre, sier hun.

Hun har fått rundt 40 henvendelser på kjolen, og skal sette seg ned og lese og svare på alle for å velge ut hvem som skal få den.

- Hvordan skal jeg kunne velge når alle trenger den på sin måte? Det er veldig vanskelig. Men mamma sa at det er jo en god gjerning uansett, forteller Bertheussen.

Her kan du sette «kaffe på vent» til noen som trenger det