Tvert imot har unge i dag langt mindre sex enn unge mennesker tidligere, viser en amerikansk undersøkelse utført av Florid Atlantic University.

Følg trd.by på Facebook

Studien undersøkte såkalte «millenials» født på 1990-tallet, og resultatene viser at denne generasjonen er den minst seksuelt aktive generasjonen siden 1930-tallet.

– Denne studien motbeviser ideen om at millenials er en «hookup-generasjon». Ideen har blitt popularisert gjennom dating-apper som Tinder, som tilsier at unge er ute etter raske forhold og tilfeldig sex, sier Ryne Sherman, en av forskeren bak studien som er utført ved Florida Atlantic University.

– Vårt datamateriale viser at dette ikke er tilfelle i det hele tatt. Studien viser at milenials ikke er mer promiskuøse enn sine forgjengere, sier psykologiprofessoren.

Det er mange og sammensatte årsaker til dette, ifølge undersøkelsen. Blant annet peker studien på mer seksualundervisning, større bevissthet rundt seksuelt overførbare infeksjoner, enkelt tilgang på pornografi og ulike definisjoner av sex på tvers av generasjoner.

Så, til alle foreldre som måtte lese dette; ikke tro det verste om barna dine. Sannsynligheten er stor for at de er mer uskyldige enn du tror.