For de fleste som driver butikk, er denne artikkelen en gladsak. Resten av oss må forberede oss på at julen 2016 blir elendig, skriver Stavanger Aftenblad.

I hvert fall når det gjelder antall fridager. Uansett kan det være greit å notere seg datoene om du liker å planlegge langhelger og småreiser i god tid.

Lik trd.by på Facebook

I år var det slett ikke så verst ettersom julaften og 1. juledag falt på torsdag og fredag - i likhet med nyttårsaften og 1. nyttårsdag. For mange av oss var det flere ekstra fridager. I 2014 var det enda bedre. Da var julaften en onsdag og du kunne allerede da ta langhelg.

Hvis du henter fram kalenderen for 2016 står det ikke like bra til. Da faller nemlig julaften og 1. juledag på lørdag og søndag - i likhet med nyttårsaften og 1. nyttårsdag. Den eneste ekstra fridagen du får julen 2016 er 2. juledag som faller på en mandag. Dette er altså nesten den verst tenkelige julen når det gjelder antall fridager.

Apropos fri og ferie: Her er 8 steder du IKKE bør dra på ferie

For resten av 2016 er vi også nokså uheldige. Fridagen 1. mai er en søndag. Pinsedagene er som alltid søndag og mandag, og 2. pinsedag er 16. mai. Neste år blir det imidlertid ekstra lang pinsehelg ettersom 17. mai i år faller på en tirsdag.

Påskefridagene er det som kjent også vanskelig å påvirke. Datoene varierer likevel. Neste år kommer påsken en uke tidligere enn i år og skjærtorsdag er 24. mars. Den tidligere påsken skulle altså gi gode muligheter for at det fortsatt ligger igjen snø i fjellet.

Dager å merke seg i 2016:

Fredag 1. januar: 1. nyttårsdag

Søndag 20. mars: Palmesøndag

Torsdag 24. mars: Skjærtorsdag

Fredag 25. mars: Langfredag

Søndag 27. mars: 1. påskedag

Mandag 28. mars: 2. påskedag

Søndag 1. mai: Offentlig høytidsdag

Torsdag 5. mai: Kristi Himmelfartsdag

Søndag 15. mai: 1. pinsedag

Mandag 16. mai: 2. pinsedag

Tirsdag 17. mai: Grunnlovsdag

Lørdag 24. desember: Julaften

Søndag 25. desember: 1. juledag

Mandag 26. desember: 2. juledag

Lørdag 31. desember: Nyttårsaften

Søndag: 1. januar: 1. nyttårsdag