I dag morges skrev vi om YouTube -trenden med «unboxing», men det var i morges det. Nå som vi skriver ettermiddag så tar vi like gjerne med en rekke andre YouTube -trender som kanskje har gått deg hus forbi. Og da retter vi blikket spesielt mot de mange «challenges»  ( eller utfordringer på godt norsk) som har fylt YouTube -serverne til bristepunktet de siste par årene.

Det hele handler om å filme seg selv mens du gjør noe så idiotisk som å svelge en hel tube med wasabi (en plante i korsblomstfamilien som har en ekstrem sterk smak), blande Diet Coke med Mentos for deretter å drikke det, samt å åpne en boks med surströmming (  en tradisjonell svensk rett, sild som konserveres gjennom fermentering).

Vi har trålet YouTube etter de beste, de rareste og de sykeste YouTube -utfordringene vi kunne finne. Nedenfor finner du lenker til dem alle sammen.

Vi starter lett og ledig med Surströmming Challenge ( UNCENCORED)

og følger på med den største YouTube -stjernen av dem alle, nemlig PewDiePie som besøker sine kollegaer i Good Mythical Morning med en boks med den svenske nasjonalretten.

Les også: Denne svensken er en superkjendis

Les også: La ut 500.000 gamle nyhetsklipp på YouTube

Vi avslutter sildebordet med tre amerikanere i Surstromming Fermented Fish Eating Challenge!!!

Videre drar vi og besøker Furious Pete som tar på seg utfordringen å spise en ghost pepper1 001 304 scoville-enheter) i et BIBLIOTEK!

Men det finnes noe som er langt sterkere enn ghost pepper, nemlig Carolina reaper. Noe som duoen i Good Mythical Morning tar på seg å spise.

Videre så kan YouTube by på godbiter som The Wasabi Challenge i en rekke former og fasonger.

Og hvem har vel ikke opplevd hjernefrys på en varm sommerdag

når du har tatt for deg av iskremen eller slush-begeret?

Men det å utfordre hverandre til å spise usmakelig mat er ikke noe nytt. Kristopher Schau og Espen Thoresen laget tranmarinerte knekkebrød med  allerede i 2007.

Dette var bare uker etter at Schau hadde drukket en liter usukret grapefruktjuice for deretter å stappe munnen full av Fisherman's Friend.