En fem-pakning sokker og ei Sloggi-truse er ikke veien å gå hvis du skal overraske dama med «det lille under». Det er kanskje lettvint, men imponerer ingen. Så hvor starter man? Hvilke størrelse trenger hun, og hvor sexy er det lov å gå?

1. Ta med bilde!

Ikke bare enkelt å handle disse! Foto: Shutterstock

Første bud er å ta med et bilde av kjæresten, ifølge undertøysselger Hilde Løge. Altså, et bilde av kjæresten, fullt påkledd. - Jeg ber ofte om å få et bilde av henne slik at vi kan danne oss et bilde av hva hun liker, og fasongen. Klesstilen kan si mye, om hun er fargerik eller enkel. Hilde anbefaler også å legge litt penger i undertøyet, for kvalitetens skyld. Hvor bra stoffet og snittet er henger ofte sammen med hvor dyrt plagget er.

2. Snok i undertøyskuffen hennes

Trenger du tips til gaven? Rot rundt i skuffen hennes - om du tør... Foto: Shutterstock

Å snoke i undertøyskuffen kan være en idé, men her er det også noen åpenbare fallgruver. Det kan være stor forskjell på størrelsene fra butikk til butikk, og mange jenter bruker også feil størrelse på BH’en. - Har du handlet hos oss før kan du godt snike i undertøysskuffen, men vi ser ofte at man må opp i størrelse i cup’en her hos oss mot andre butikker. - Veldig mange bruker for stor omkrets fordi de er livredde for å få valker under armene, legger hun til.

Monika var forsidepike i FHM. Nå er hun karrierekvinne

3. Det kan byttes

Alessandra Ambrosio (28) livnærer seg på å spankulere rundt i undertøy fra Victoria¿s Secret. Men kan det byttes? Foto: EPA

Skulle du gå på en smell, om enten størrelsen er feil eller stilen ikke faller helt i smak, kan undertøyet som regel byttes. Men da må du være obs på disse tingene. - Hos noen får du bytte så lenge du har med byttelapp, og så lenge underdelen er plombert, forklarer Hilde. Her er butikkene veldig strenge – det er tross alt undertøy det er snakk om.

4. Tenk på settingen

Har du dristet deg til å kjøpe et veldig sexy sett kan det være lurt å tenke nøye gjennom hvilken setting hun skal pakke opp gaven i. Med bestemor på ene siden og niesen på andre kan det bli kleint å pakke opp en truse med fransk åpning. - Jeg tror kanskje jeg ville latt være å overlevere gaven der og da. Noen tar det humoristiske i det, men det er kanskje ikke nødvendig å gi undertøyet over desserten med mormor og hele slekta til stede, sier Hilde og ler. Hun vil likevel ikke råde gutta til å unngå å være litt spenstig når de skal kjøpe undertøy.

Karolines strikkede kjoler ble en bedrift

5. Jenter - bruk det!

«Victoria Secret-plagg» er hot, men klarer du å handle i butikken? Foto: Shutterstock

Sist men ikke minst har Hilde en liten oppfordring til jentene som får undertøy av kjæresten. Gå med det du får!

- Veldig ofte vil gutta ha minst mulig plagg, mens vi vil ha det motsatte. Det er stor forskjell på det de liker selv, kontra det vi tror de liker.

- Mener du at jentene bør gi gutta en sjanse, slik at de får se henne i noe de liker?

- Ja, gi det en sjanse. Vi kan handle det vi vil gå i selv.

Følg trd.by på Facebook