Evnen til å lese andres ansiktsuttrykk og følelser, eller oppleve dem selv, styrkes når vi speiler ansiktsmimikken deres, ifølge en ny studie som er publisert i tidsskriftet Trends In Cognitive Sciences. Det skriver forskning.no

Følg trd.by på Facebook

Kopierer ansiktsuttrykk

Sosialpsykologene som står bak studien, sier det ikke bare er smil som smitter. Sinte og triste uttrykk vil hoppe fra den ene til den andre. I sosiale settinger skjer dette uten at du tenker over det.

Sitter du med en venn som er trist, vil du nesten alltid få et trist uttrykk selv. Det samme skjer når noen smiler.

– Du reflekterer over følelsene dine og da skaper du en eller annen form for vurdering av gjenkjennelse, sier forskerne.

Hjelper deg å handle riktig

– Når du speiler ansiktsuttrykket til et annet menneske, gir det deg muligheten til å handle riktig overfor personen – og vurdere om du skal nærme deg eller helt unngå vedkommende, sier Paula Niedenthal i en pressemelding fra Cell Press, gjengitt avSciencedaily.com, som er sosialpsykolog og medforfatter på studien.

Avspeiling av ansiktsuttrykk er avgjørende for å kunne gjenkjenne og dele andres følelser. Har du derfor ikke mulighet til å gjøre dette, vil denne evnen hemmes. Dette kan være for eksempel på grunn lammelse i ansiktet eller plastiske operasjoner, beskriver studien ifølge sciencedaily.com.

Denne artikkelen ble først publisert i mai 2016, men deles på nytt til glede for våre nye lesere.

Slik tar du det beste sommerbildet – sjekk ut vår konkurranse