Med sine 221.000 følgere på Instagram har Martine Egeland (21) sjansen til å få sponset klær og andre goder. Den muligheten har hun sagt nei til. Hun kjøper heller klærne sine selv.

– Jeg føler ikke et krav på noe mer enn det en vanlig person har, derfor er jeg litt feig når det gjelder å spørre om klær og andre ting.

Gått gjennom flere stilskifter

Allerede som 16-åring tråkket Martine utenfor de ekstreme normene hun selv mener man har av å bo i en liten by med få innbyggere.

– Jo mer og mer komfortable jeg ble med å gjøre min egen greie var det lett å gå med klær som skilte seg litt ekstra ut. Jeg brydde meg ikke om hva andre tenkte.

Martine Egeland i teddy-jakke. Foto: Amalie Fagerhaug Evjen

De siste tre årene har Martine bodd i Kristiansand med kjæresten. Hun mener selv at klesstilen var betydelig mer utfordrende da hun bodde hjemme i Flekkefjord.

– Jeg har vært gjennom alle stilene. Fra fjortis til emo, og til en «crazy find yourself»-periode, sier Martine som forteller at stilskiftene opp gjennom årene har vært med på å forme klesstilen hun har i dag.

– Clean, casual og cool kan beskrive stilen min med ord. Nå setter jeg komfort høyere på listen enn det jeg gjorde tidligere, mye på grunn av jobb.

Eier bare rimelige klær

Etter at Martine sluttet å blogge i 2013 har Instagram vært hennes plattform. Hun håper og tror at én av grunnen for høye lesertall på bloggen var fordi hun ikke er opptatt av ting skal koste mye.

– Jeg viste fram klær og accessories som alle hadde råd til, ikke en veske til flere titalls tusen. De bloggerne og instagrammerne har vi nok av.

Det trenger ikke være dyrt, mener Martine som sier at enhver kan få billig til å se dyrt ut, kun ved å et lite snev av kreativitet.

– Jeg elsker å mikse stiler. Nå på høsten kan man eksperimentere mer ved at et outfit kan bestå av skjørt kombinert med en stor jakke. Det er ekstra gøy.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook

Martine Egeland i én av hennes favorittjakker denne sesongen. Lang puffer-jakke fra Urban. Foto: Amalie Fagerhaug Evjen

Med et eget klesskap for både sko og jakker er det ingen tvil på hva Martine bruker mest penger på.

– Høsten er min favoritt og jeg anser meg selv som en ekstrem” shopoholiker”. Derfor har jeg en ekstra god unnskyldning til å bruke mye penger på sko og jakker akkurat nå.

Så, hva er den typiske Martine Egeland-looken i høst?

– Ganske realex. Stor jakke, T-skjorte og sorte jeans med sneakers eller boots til.

Og et must-have plagg i høst?

– Alle burde eie en dritbra jeans!

Ikke opptatt av trender

Selv ønsker Martine heller å være en trendsetter istedenfor å hive seg etter andre sine trender.

– Jeg er den personen som går med det jeg vil uavhengig om det er en trend eller ikke. Hvis det har seg sånn at det tilfeldigvis er en trend, er det kun en bonus.

Helt til slutt, hva er den hotteste trenden denne sesongen?

– Puffer og teddy-jakker er mine favoritter. Simpelt å style og funker til det meste, avslutter Martine.