Det eventyrlystne paret Maren Borander (25) fra Trondheim, og Martin Litwicki (24) har badet i grotter i Mexico, flydd luftballong i solnedgangen i Tyrkia, og turnert med musikkprodusenten Matoma til Bali og Sør-Korea.

Litwicki med over 30.000 følgere og Borander med sine 10.000 følgere på Instagram, dokumenterer sine eventyrfylte feriedestinasjoner verden rundt.

– Det er gøy å samle alle de magiske plassene og øyeblikkene i en Instagramfeed, da har man mulighet til å se tilbake på turen i levende bilder, forteller Martin Litwicki til KRSby.

Nylig kom de hjem fra ferie i Cappadocia i Tyrkia, hvor de har flydd i luftballong og kjørt firehjuling i det romantiske landskapet byen har å tilby.

– Jeg ga Maren frokost med luftballong-tur i bursdagsgave, så vi har flydd opp i soloppgangen, ridd på hest, og kjørt firehjuling for å komme oss til de kuleste stedene i Cappadocia. Vi jobber så mye i hverdagen, så det var koselig å koble av, forteller Martin.

Turnèfotograf for Matoma i Asia

Til daglig bor paret i Oslo og driver for seg selv. Borander fra Trondheim, som tidligere har studert i Kristiansand, er Instagram-influencer som snart skal åpne egen nettbutikk. Og kristiansanderen Martin Litwicki driver eget firma, som profesjonell fotograf. Gjennom jobben har han fått oppleve eksotiske perler, spesielt som turnèfotograf for musikkprodusenten Tom Stræte Lagergren, også kjent som Matoma.

– Det er vel nå over to år siden jeg startet å følge Tom. To år med utallige timer på fly, men mye moro og og hardt arbeid. Viktigst av alt så har vi blitt veldig gode venner. Akkurat nå sitter jeg på flyet til Bali og Sør-Korea mens jeg svarer, der vi skal ha to opptredener, sier stjernefotografen fra Kristiansand.

Nudisthotell

Det reiseglade paret har nå vært sammen i to år og har allerede rukket å oppleve spennende eventyr i 14 ulike destinasjoner sammen. Men de har èn spesiell opplevelse på reisefot som de aldri vil glemme.

– Etter en dag på festival i Mexico, ankom vi i hotellet slitne og gledet oss til å slappe av. Resepsjonisten sa at vi var nødt til å gå på rommet vårt for å sjekke inn, og i det vi åpner dørene til hotellet ser vi alle, både gjester og ansatte, er splitter nakne på en svært lite diskrè måte, forteller Borander.

– Vi ble ganske satt ut fordi det ikke sto noe om at det var et nudisthotell da vi booket. Vi sa ifra til resepsjonisten og han svarte med et sleskt smil: «Do you really have a problem with seeing other people naked?». Vi byttet hotell samme kveld og endte heldigvis opp på et finere hotell, fortsetter Maren humoristisk.

Råd til billigere flyreiser

Til tross for den ene uheldige opplevelsen, anbefaler Litwicki og Borander andre eventyrlystne par om å spare penger og reise til steder man alltid har drømt om å besøke. Litwicki gir et par gode råd når det gjelder å finne billigere flybilletter:

– Alt handler om prioriteringer. Økonomisk sett kan det selvfølgelig lønne seg å ha store profiler på sosiale medier for å kunne gå i samarbeid med hoteller. Men det mange ikke er klar over er at SAS og Norwegian selger ungomdsbilleter til en lavere pris som gjelder frem til du er 26 år. Med dette kan du komme deg langt for 3000 kroner tur-retur.

– Vi bruker mye tid for å finne de beste eller rimeligste flyvningene, da anbefaler vi Momondo til dette, råder han.

Eksotiske naturvidundere

– Har dere noen gode reisetips fra deres favoritt destinasjoner?

1. Mexico, Tulum

– Mest magiske stedet vi har vært på sammen, som ikke har blitt ødelagt av turisme.

Tips: Invester litt ekstra kroner i et hotell nærme vannet og ikke i byen. Martin anbefaler å leie bil for å oppleve broen i nasjonalparken i nærheten av Tulum og Cenote (et synkehull med grunnvann). Ifølge Litwicki kan du ligge på broen og se rett ned i det vakre livet under vann.

2. Lofoten og Bodø

– Kjerringøy utforbi Bodø er sykt fint! Vi hadde en hel dag i Bodø hvor vi leide en bil og kjørte helt uten plan fra tidlig på morningen til sent på kvelden. Vil si det var den fineste dagen vi har hatt i 2017. Filmen ligger på vår YouTube-kanal. Lofoten er også helt unikt sted som vi har laget en YouTube-video fra.

Kjæresteparet liker å utforske Norge like mye som eksotiske ferieperler. Bodø og Lofoten har blitt favorittbyene. Foto: Martin Litwicki

3. USA, Miami

– Vi bare elsker stemningen i denne byen! Men vi har dessverre kun vært der to korte turer, så vi må tilbake snart igjen.

Bruker Instagram og Google som inspirasjon

– Hva er egentlig viktig å tenke på når man skal reise til eksotiske ferieparadis?

– Gjør research på forhånd rundt området du tenker å bo, slik at du får med deg alt du syns er spennende mens du er der. Kjipt å komme hjem og oppdage at det var noe kult en halvtime fra der du har vært på ferie. Og sjekk om det er mulig å kombinere flere reisemål i èn tur, tipser Maren.

– Lei en bil, det er da vi har opplevd de kuleste tingene på tur. Det er en frihet å komme seg rundt og er ofte billig i andre land. Og som Maren sier, gjør research! Vi bruker Instagram og en god runde på Google før hver reise, innrømmer Martin.

– Og hvor har dere planlagt deres neste reisedestinasjon, da?

– Vi har faktisk ikke bekreftet vår neste reise enda, for nå skjer det mye spennende. Maren har snart åpning av egen nettbutikk og mitt selskap Scream Media er i full sving i sommer. Det blir kanskje noen kortere reiser til Italia, Sveits og Hellas i sommer. Også planlegger vi en lengre reise til enten Maldivene eller Australia i høst, avslutter Litwicki.