Plastperler kan bli en stilig og personlig bolle på 1-2-3. Det er enkelt å lage bolle, selv om du håndterer tusenvis av perler.

Det er kun fantasien som begrenser hva slags form, størrelse og farger den kan ha. Vi laget en bolle med mange fargede perler, men en bolle med få eller kun en farge kan også bli stilig. Det går også an å plassere perlene i et mønster, men husk at perlene flyter litt ut under steking.

Perlebollen ser skjør ut, men tåler en del. Den lekker som en sil, men kan for eksempel brukes til frukt, godis eller som roteskål til alt mulig du har liggende.

Du trenger:

Perler

Matolje

Ildfast bolle

Fremgangsmåte:

Trinn 1: Finn frem en ildfast bolle som du smører med olje. En liten bolle blir en søt liten skål, og en stor bolle kan bli et fruktfat. Denne fra IKEA funket ekt perfekt.

Trinn 2: Velg forskjellige perler. Desto flere farger, desto morsommere bolle. Vi blandet pastellfargede perler med neonfargede. Vår bolle er 24 cm i diameter, og vi brukte 2000 perler.

Trinn 3: Fordel perlene i bunnen og langs kantene av bollen. Vi valgte å ha én perle i tykkelse. Den øverste kanten trenger ikke være jevn.

Trinn 4: Varm opp stekeovnen til 200 grader. Når ovnen er varm, sett inn perlebollen. La stå i cirka 10 minutter. Husk å lufte!

Trinn 5: La perlene kjøle seg helt ned før du tar den ut av bollen. Bruk en bordkniv til å løsne den øverste kanten med perler hvis den sitter godt, men vær forsiktig.

Sykt enkelt, og veldig kult!

Lik trd.by på Facebook