Sist helg gikk Kristiansand tattoo convention av stabelen. Der deltok Trommas Hay Øvrevik fra Trondheim på sin første tatoveringsmesse noensinne, og stakk av med to førstepriser.

– Prisene kom som lyn fra klar himmel. Jeg satt skulder til skulder med veldig dyktige tatovører. Folk jeg ser opp til. Bare det å være med var inspirerende, sier Øvrevik.

Tjukke linjer og sterke farger

Øvrevik vant to førstepriser: For «Best traditional», og «Best individual».

Lik trd.by på Facebook

– Førstnevnte pris er i en kategori jeg liker veldig godt. Det er en ærlig form for tatovering, med tjukke linjer og sterke farger. Man må gjøre litt ut av tatoveringen for at den skal skille seg ut. «Best individual» er en åpen kategori, og betyr egentlig bare en frittstående tatovering, sier Øvrevik.

– Var konkurransen hard?

– Hehe, jeg har lyst til å si ja. Jeg konkurrerte mot utrolig dyktige folk, omtrent ti av dem i hver kategori. Det er en ære både å vinne, og å jobbe med disse menneskene, sier han.

Ferskis i faget

Øvrevik har jobbet som tatovør i kun fire år. Han begynte som lærling i faget hos Freaks tattoo parlour i 2011. Nå jobber han ved Mythos Tattoo på Bakklandet. Selv om han nå er fullverdig tatovør, er han tydelig på at han har mye å lære.

– Jeg er fullstendig tatovør på papiret, men langt fra utlært. Det er hard konkurranse om lærlingplassene i de forskjellige studioene, så det er veldig ærefullt å få innpass i faget. Jeg føler meg privilegert, sier Øvrevik.