- Det er det samme budskapet uansett størrelse: du må aksepterte at du spiller en viktig rolle i et stort puslespill her i verden, sier Linn Marita Vågø.

Følg trd.by på Facebook

- Kle deg som du vil

25-åringen står bak bloggen feteformer.blogg.no. Der blogger hun om mote for større jenter, da hun ønsker å vise at man kan kle seg som man vil uansett størrelse.

- Det som fikk meg til å ville starte bloggen, er at jeg er en ganske stor dame selv. Likevel har jeg aldri hatt noe særlig problemer med å vise meg fram. Jeg har alltid hatt god selvtillit, dermed tør jeg å gå ut blant folk og vise meg fram, sier hun.

Vågø er lei av de såkalte reglene samfunnet har til hvordan store damer skal kle seg. Selv er hun opptatt av å kle seg etter komfort og det som er praktisk.

- Det skal være flatterende, og ingen skavanker skal vises. Jeg mener man bør vise seg fram en varm sommerdag. Går du i en bukse, eller tar du på en shorts og driter i hva de andre mener? Du går i shorts! Tenk praktisk selv om du er stor, sier hun.

Gjør dette for selvbildet

Linn Marita er klar over at mange større damer sliter med selvtilliten. Derfor vil hun råde de til å ta seg god tid hver dag til å tenke over at de er viktig. Det er for henne det første steget til å få bedre selvbilde.

- Aksepter den du er. Når du har kommet til det stadiet kan du begynne å gi litt mer faen og tenke at du er fin uansett. Dette gjelder damer i alle aldre og størrelser. Du er et menneske, du må utnytte det du har. «Shake what your mama gave you», ler hun.

Selv holder hun på å gå ned i vekt for helsa sin skyld. Likevel mener hun det ikke hindrer henne i å kle seg fint nå.

- Jeg får ofte spørsmål om hvem jeg pynter meg for, men jeg pynter meg uansett. Jeg bruker ofte høytlivsbukser, og magen vises, men hvem bryr seg? Er det noen som gir meg et blikk velger jeg å ta det som et kompliment, og jeg tar det alltid positivt, sier Linn Marita.

Merethe (21) har stomipose: - Jeg har aldri hatt så bra selvtillit som jeg har nå

- Veldig gjennomskubart

Hun legger spesielt vekt på en hendelse i fjor sommer, da hun selv var usikker på om det hun gikk i var rett. Hun gikk med en høytlivsbukse der magen vistes, og drev og rettet på det hun gikk i.

- Da kom det ei jeg ser på som et moteikon bort til meg, og sa at jeg så himla flott ut. Jeg hadde på meg dongeribukse, t-skjorte, rød leppestift og store solbriller. Jeg blir veldig inspirert av damer som tydelig er moteinteressert, sier hun.

Hun har et viktig tips til store damer:

- Ikke gå å rett opp klærne, dra opp skjorta og fjerne bulker. Dette er veldig gjennomskubart, og det skal man ikke gjøre. Det er så deilig å bare kunne akseptere seg selv, sier hun.

Amalie (22) vil få bukt med ensomhet blant unge. Nå inviterer hun vilt fremmede folk hjem til seg