Da Ida Larsen (22) og kjæresten flyttet i et nytt hus og begynte å pusse, gikk mesteparten av pengene til materiale og praktiske ting. 22-åringen prøvde å finne måter å spare på, og begynte da å lage ting selv.

- Jeg har alltid synes det har vært gøy å være kreativ. Men det var da vi flyttet inn i huset at interessen kom for fullt. Jeg har alltid vært glad i å tegne og male, sier hun.

Følg trd.by på Facebook

- Utnytt det du har

Hun har snekret og pusset opp møbler, laget pynt og sydd egne klær blant annet.

- Det er ting som detter ned i hodet på meg, og jeg får inspirasjon til å lage. Jeg har blant annet laget sittegruppen vi har ute. En pallesofa som jeg har snekret selv, jeg har funnet gamle madrasser folk ikke lenger bruker, og sydd putene selv, sier hun.

Ida har snekret utemøblene selv. Foto: Privat

Larsen forteller at hun er selvlært, og at hun bare har prøvd seg fram og feilet for å se hvordan resultatet blir.

- Mange ganger har jeg begynt på en ting og etter hvert bare tenkt at «nei, dette går ikke», sier hun.

22-åringen sier at prosjektene ofte tar en stund å lage, men at hun prioriterer det da det er hennes måte å koble av på.

- Når jeg driver med det alene slapper jeg av og koser meg. Jeg synes det er artig å holde på med, det er derfor jeg gjør det. Blir man lei noe man har, må man heller gjøre noe nytt med det enn å kjøpe nytt. Utnytt det du har, sier hun.

Trønderen Kristin (26) syr sine egne moteklær

Pinterest og Instagram

Larsen forteller at hun henter mest inspirasjon fra nettet. Hun følger brukere på Pinterest og Instagram som legger ut interiør.

- De sier ofte hvor ting er kjøpt, men jeg synes det er gøy å prøve å lage det selv i stedet, sier hun.

Det hun er mest fornøyd med av alt hun har laget, er et bilde de har hengende over sofaen av en okse Stilen i hjemmet deres er i country og bohem, og derfor er det mye brunt og mørke farger som går igjen.

- Jeg er veldig fornøyd med det, det skiller seg veldig ut. Det kostet meg heller ingenting å lage det, og jeg har ikke sett noen andre som har noe lignende, sier 22-åringen.

Bildet over sofaen har Ida laget og malet selv, og det er det hun er mest fornøyd over å ha laget. Foto: Privat

I tillegg deler hun prosjektene sine på bloggen. Hun gjør det mest for sin egen del for å ha det som en dagbok, men hun synes også det er gøy å inspirere andre.

- Jeg lager ting andre kan klare. Man må bare teste kreativiteten sin. Det er ikke bestandig ting blir som de tenker. Prøv å lag det til dine egne ting. Alt som er hjemmelaget synes jeg er ekstra sjarmerende. Så blir du jo flinkere jo mer du prøver, sier hun, og legger til at folk ofte kommenterer tingene hun har laget når de kommer på besøk.

Ingrid (24) er den eneste i Trondheim med denne hobbyen