Stine (28), karriereveilder

Stine er glad i pastellfarger. Foto: Helene Mariussen

Hva har du på deg?

- Jeg har på en olabukse fra H&M, en blomstrete bluse fra Floyd og en gul jakke fra Zalando. Skoene er av merke Converse.

Hvordan vil du beskrive din stil?

- I dag er den fargerik, og jeg liker å bruke farger, men det varierer etter humør. Jeg har en  interiør-Instagramkonto som heter @litehi, hvor det jeg legger ut har masse farger.

Er du opptatt av mote?

- Jeg er ikke så veldig opptatt av mote, men det er artig å føle seg vel i klærne. Jeg føler meg bra når sola skinner og jeg har på farger som passer humøret. Jeg har ullgensere i pastell også, så jeg går med sterke farger hele året, og finner masse fine klær på Fretex!

Hva syns du om stilen til folk i Trondheim?

- Det er mange ulike stiler, og det er mange som kler seg pent. Det er mangfoldig.

Mathilde (18), deltidsstudent og barnehagemedarbeider

Mathilde liker 50-tallsmote. Foto: Helene Mariussen

Hva har du på deg?

- Jeg har på meg en sort dongeribukse med et par høyhælte boots, en enkel blå t-skjorte og en ganske gammel vintage-dongerijakke jeg fikk av moren min. I tillegg har jeg blått hår, og det skiller seg kanskje ut. Jeg syns det er pent med sterke farger på håret. Selv har jeg prøvd litt forskjellig, og startet med «dip-dye», og jobbet meg oppover til jeg fikk pastellblått hår.

Hvordan vil du beskrive din stil?

- Jeg bruker mye skjørt og kjoler, og liker 50-tallsstilen med lange skjørt, kjoler og vintage-klær. Sterke farger bruker jeg ofte, og liker blå og lilla, men jeg må tenke på hva som matcher håret når det har en såpass sterk farge. Leppestiften er en del av denne matchinga, og det bruker jeg mye. Jeg ser ikke på stilen min som veldig spesiell, men har fått en del kommentarer på at den tiltrekker seg oppmerksomhet på en bra måte.

Er du opptatt av mote?

- Jeg er ikke glad i «mainstream» mote. Men jeg liker å se på bilder som jeg finner på nettet, som har et gatemote-uttrykk og urban mote.

Hva syns du om stilen til folk i Trondheim?

- Det er veldig mye bra! Jeg liker at det er mange med vintage-stil, sterke farger på hår og klær, og urban stil. Trondheim er ikke en så stor by, men jeg har sett mange som kler seg bra og tørr å gjøre noe ut av stilen sin.

Stine (25), student

Stine syns det er gøy å se hvordan folk utstråler energi, og om stilen deres passer til den energien. Foto: Helene Mariussen

Hva har du på deg?

- Jeg er ikke helt sikker, tok bare på noen doc Martins-sko, en body og et skjørt som jeg har hatt i ti år. Jeg har også på en rød stjerne for den politiske betydningen. Når jeg jobber på den venstre sida politisk må jeg være ærlig om det.

Hvordan vil du beskrive din stil?

- Som regel har jeg ikke mye farger, så det er mest svart og grått det går i. I dag er jeg mer fargerik enn vanlig. Jeg kan kle meg i alt mulig, fra super feminint til veldig androgynt. Det er et stort sprang. Når jeg kler meg feminint kler jeg meg i skjørt, mens jeg kler meg androgynt om jeg skal jobbe eller være komfortabel. Da kan jeg ta på meg baggy jeans og en skjorte.

Er du opptatt av mote?

- Jeg er opptatt av hvordan folk uttrykker seg, og mote er en del av det. Jeg syns det er gøy å se hvordan folk utstråler energi, og om stilen deres passer til den energien.

Hva syns du om stilen til folk i Trondheim?

- Det er veldig mye originalt. Av og til finner man noen som skiller seg ut, og det er kult. Jeg legger merke til alt som ikke er mainstream-hipster, og liker at folk tør å bruke sterke farger og «missmatcher» plagg. Jeg liker også at andre går i store klær, så føler jeg meg ikke så rar.

Doc. Martins er en klassiker. Foto: Helene Mariussen

To skjønnhetstrender som herjer i sosiale medier

Viktoria er en levende fargeklatt: - Jeg er som en kråke. Alt som glitrer tar jeg til reiret