I juni delte Solbjørg Alnes det første bildet på Instagram-kontoen «babybear_and_friends». I skrivende stund har hun delt nøyaktig 100 bilder av de søte små bamsene i ulike situasjoner - for det meste her i Trondheim.Så langt har bamsene, som ikke heter noe spesielt, fått over 1 200 følgere.- Det var ganske overraskende at så mange ville følge. De liker sikkert at jeg bruker mye natur, og at bamsene ser levende ut.

Hjemmestrikkede bamseklær

Alnes forsøker etter beste evne å få bamsene til å se så ekte og levende ut som mulig. På noen av bildene står fisking på agendaen, andre ganger er bamsevennene samlet rundt et bål.

- Det skal se ut som om de lever litt i naturen, forklarer Alnes.

I tillegg har hun selv strikket en rekke antrekk til bamsene.

- Jeg liker å strikke, og har laget sekker som jeg har fått mange kommentarer om. Jeg har også strikket gensere, og kjøpt noen sko og dukkeklær. Bamsene er veldig små, så mye må jeg lage selv.

- Du må være ganske kreativ?

- Ja, jeg er kanskje litt over gjennomsnittet kreativ, ler Alnes.

- De er jo veldig søte!

Alnes er egentlig fra Møre, men har bodd i Trondheim i over 30 år. I utgangspunktet er det egentlig fugler hun liker å ta bilder av.

- Jeg er veldig glad i foto, og tar egentlig mest bilder av fugler. Men jeg har alltid likt å ta med ting ut i naturen for å fotografere, forklarer hun.

Solbjørg Alnes lar bamsene bli med på tur rundt omkring i Trondheim, som yndige fotomodeller. Foto: Privat

Etterhvert har Alnes oppdaget at det også finnes mange andre bamsekontoer der ute på Instagram. Flere av dem følger og kommenterer på hverandres bilder.- Jeg visste ikke at det var så mange slike kontoer der ute, det var helt ukjent for meg.

- Hvorfor akkurat bamser?

- De er jo veldig søte! Jeg håper for eksempel å kunne lage en bamsekalender. Det er veldig fin natur i Trondheim, og jeg gleder meg til snøen kommer. Det blir artige bilder.