I januar lagde vi en liste over jenter som hadde imponert oss i det siste, og da var det blant annet Ida som gikk ned 32 kilo, dubaimegleren Annette og Vilde som lever på mat fra containere på lista vår.

Nå er det tid for en ny runde, og denne gangen har vi plukket ut åtte jenter fra i sommer som har imponert oss.

Følg trd.by på Facebook

1. Pernilla Linn (23) som åpnet seg om bulimi

Pernilla Linn (23) begynte å merke kroppspresset allerede som 11-åring. Foto: Håvard Jensen

Pernilla Linn fra Trondheim spiste en stund alt hun kom over, og kastet det opp. På det meste kastet hun opp 30 ganger på én dag. Nå har hun skjønt at hun ikke kan leve slik lenger, og har startet å blogge om sykdommen sin for å advare andre.

- Jeg spiste alt jeg kom over, samme hva det var. Jeg vet ikke grunnen til at jeg ikke fikk til å stoppe å spise, men det var flere ganger jeg hadde så mye mat i magen, at jeg nesten ikke klarte å gå. Da fikk jeg panikk og angst for at jeg skulle legge på meg, og derfor kastet jeg det opp igjen, sa hun.

Hele saken kan du lese her.

2. Grethelill (26) som solgte alt hun hadde og dro

Grethelill Gården og venninnen Thea Eriksen er av den spontane typen. Foto: Privat

Grethelill Gården fra Trondheim ble lei av å følge strømmen, og bestemte seg for å si opp jobben, selge det hun hadde og kjøpte enveisbillett til Australia. Der bor hun fortsatt nå, og jobber på et hotell sammen med ei venninne. Tommel opp for å følge drømmene sine!

- Jeg hadde hundre prosent fast stilling, og bodde i kollektiv. Jeg trivdes veldig godt, men ble litt lei følelsen av å bare følge strømmen. Jeg tenkte «is this it?». Så jeg kvittet meg med alt jeg eide og kjøpte en enveisbillett til Australia, fortalte hun.

Les om Grethelill her.

3. Elise og Bjørg som vant NM i pole sport

Til venstre henger Elise Dahl-Hansen og til høyre henger Bjørg Granly Foto: Willy Larsen/Montasje

Elise Dahl-Hansen og Bjørg Granly kom på første- og andreplass i NM i pole sport, og gikk derfor videre til VM for å konkurrere. Ingen av dem tok førsteplass, men kunne likevel skryte av gode plasseringer. Bjørg kom på 20. plass i semifinalen og Elise tok 5. plass i finalen.

- Det er stort nok å bare være en del av de flinke og bli starstruck av de store. Skulle jeg komme til en finale hadde det vært utrolig kult, det er det jeg jobber opp mot. Men jeg blir ikke skuffet om jeg ikke klarer det, sa Granly tidligere til trd.by.

4. Stjerneskuddet ARY (22)

Ariadne har vokst opp på Byåsen i Trondheim, men bor nå i Oslo. Foto: Helene Mariussen

Ariadne Loinsworth som kommer fra Trondheim opptrådte på årets Pstereo-festival. Hun har gjort det utrolig bra som artist, og til trd.by fortalte hun at en fan tok det så langt at han begynte å blø for henne.

- Det vet jeg ikke hva jeg synes om. Han la ut et bilde med et tegn der han hadde blod på fingeren, der han skrev "jeg blør for deg". Han sto på første rad og twerket på mikrofonstangen, så jeg så han, sa hun under Pstereo.

Les hele saken her.

5. Susanne med debatt om Pokémon Go

Foto: Privat

Susanne Waglen skrev debattinnlegg i trd.by om at det populære spillet Pokémon Go har hjulpet henne med angsten, noe vi synes er veldig modig.

- De siste dagene har jeg merket en økt livsglede, jeg har blottet tennene vesentlig oftere (ikke for å hisse på meg andre pokémontrenere, men for å vise noe så enkelt som ren glede), skriver Susanne Waglen i innlegget.

6. Mona (20) og Ida (21) som lagde egen festival

I et halvt år har Ida og Mona jobbet for å arrangere festivalen som var 13. august. Foto: Privat

Ungjentene Mona Krogstad og Ida Willadsen ønsket en festival som baserte seg på unge, nye artister i byen. Da tok de like greit saken i egne hender og startet en egen festival på Rosendal.

- Hensikten er å fremme ung og nyskapende kultur med fokus på mangfold og likestilling, sa Krogstad til trd.by i forkant av festivalen.

7. Kristin (26) som åpnet nettbutikk

Kristin tok to uker permisjon fra jobben for å jobbe med nettbutikken. Foto: Privat

Kristin Tyvoll Liasjø fra Trondheim tok seg permisjon fra jobben for å starte egen nettbutikk. Her selger hun egenproduserte mønster så folk kan sy seg egne klær. Det er ganske kult!

- Jeg har tatt to uker permisjon fra jobben, og har brukt dagene på å designe mønster og sydd klær for at alt skal stemme. Til slutt endte det opp med resultatet som er nå, og jeg er veldig fornøyd, sa hun til trd.by.

8. Therese (20) som kommer ut av skapet på TV

Therese Thyholt Henriksen kommer ut av skapet i ny serie på NRK. Foto: NRK / MASTIFF

I den nye NRK-serien «Ut av skapet» møter vi stjørdalingen Therese Thyholt Henriksen som lenge holdt på hemmeligheten om at hun er lesbisk. I TV-serien åpner hun seg opp, og hun ble med for at hun syntes serien hørtes viktig ut.

- Hvis en slik serie hadde kommet ut da jeg var yngre, ville den kanskje ha hjulpet meg til å komme ut tidligere, fortalte Henriksen til trd.by.

Les mer om det her.