Line Johnsen (23) fra Steinkjer er aktuell med TV-serien «Unge Mødre». Her viser de Line da hun var 17 år og ble gravid med sitt første barn. To år senere fikk hun og kjæresten Andreas Årmo (25) barn nummer to.

Følg trd.by på Facebook

Fødslene gikk ikke helt problemfritt, da Line fikk akutt svangerskapsforgiftning, og det førte til at også hennes liv sto i fare. I tillegg slet hun med vekta etter den andre fødselen. Dette førte til at hun utviklet spiseforstyrrelse, noe som ikke ble vist på TV.

- Alt seerne vet er at jeg er opptatt av kosthold og livsstil, samtidig som jeg slet med å komme ned i matchvekt, sier Line til Se og Hør.

Ida gikk fra ett til fire måltider - slanket bort 32 kilo på 9 måneder.

Gikk ned 45 kilo på syv måneder

Hun bestemte seg for å trene seg tilbake til slik hun så ut før fødselen, da hun var slank og veide rundt 55 kilo.

- Vi er begge glade i å trene. Men Line ble helt besatt, forteller kjæresten Andreas til Se og Hør.

I løpet av cirka syv måneder gikk Line ned omtrent 45 kilo, og både familie og venner ble redde for henne da hun nærmet seg 50 kilo. Legen ga henne etter hvert forbud mot å trene, og truet med tvangsinnleggelse.

- Jeg satt på sofaen og stirret i veggen, og orket ikke å ha barna rundt meg når de kom hjem fra barnehagen. Alt ble overlatt til Andreas. Uten han hadde nok spiseforstyrrelsene mine endt katastrofalt. Men han var der, for meg og for ungene, uansett hvor langt nede jeg var, sier Line.

FORSKNING: Protein etter trening gir ikke økt muskelvekst.

Vil konkurrere i fitness

Da Line var nede på 44 kilo til sine knappe 165 centimeter, sa moren ifra om at hun var for tynn.

- Mamma ba meg stille meg ved siden av henne, slik at vi kunne speile oss sammen. Jeg var fornøyd med meg selv, og skulle gjerne gått ned mer. Men der og da gikk det opp for meg hvor tynn jeg var blitt, forteller hun.

I dag er Line mye bedre, og trener styrke flere ganger i uken for å bygge muskler Foto: Privat

Nå har hun det bedre, og har et mål om å stille i bikinifitness i 2017. Men hun tar det rolig da kroppen ikke takler et så stort press på kort tid. Hun har nå utarbeidet en kostplan som hun følger. Drømmen er å konkurrere i fitness.

- Jeg følger en matplan for å få i meg nok mat. Men det er ganske vanskelig, da spiseforstyrrelsen ligger i bakhodet mitt. Jeg er livredd for å gå opp i vekt. Men nå trener jeg hard styrke seks dager i uka.Det var mamma og familien min som fikk meg til å innse hvor syk jeg var, og at legen truet med tvangsinnleggelse, sier Line til trd.by.

Line råder de som er i samme situasjon som henne til å skaffe hjelp med en gang. Hun mener familien ikke alltid er i stand til å hjelpe, og da er det greit å hente inn en utenforstående og profesjonell.

- Ikke la det gå for langt. Det gjorde det for meg, sier hun.

May-Britt (27) gikk fra høygravid til fitnessdeltaker på åtte måneder.