Korneliussen har en litt annerledes livsstil enn mange andre studenter. Hun er veldig glad i turer ute i naturen, og fant fort ut at dette var livsstilen for henne.

- Jeg tror nok jeg er en helt vanlig student som klarer å prioritere riktig i helgene. Jeg er mye flinkere til å leve i nuet, enn å ofre en tanke om morgendagen. Jeg prøver å ikke fokusere på konsekvensene, men av og til bør jeg kanskje gjøre det, sier hun.

Følg trd.by på Facebook

Når hun er ute i naturen kan hun fjerne presset fra hverdagen og finne roen, forklarer hun.

- Jeg når udefinerbare mål når jeg er ute, og det gir meg en mestring jeg ikke føler noen andre steder. Nettopp på grunn av at jeg tror det ikke er et spesielt mål, sier Korneliussen.

Studenten Maria Meland (23) bruker pengene sine på å reise jorda rundt

Bonus for helsa

Livsstilen ble hun glad i på folkehøyskole i Lofoten. Da var hun del av en stor gruppe der alle ønsket å være ute og lære av hverandre. Korneliussen har alltid vært nysgjerrig av natur.

- Bonusen er at summen av det å være ute og å gjøre ting i mitt tempo, er bra for helsa mi. Både den fysiske og den psykiske. Fra jeg var liten har foreldrene mine sagt at jeg må passe på meg selv, og ikke alle andre. Jeg har vært nysgjerrig på folk og steder bestandig, sier hun.

Hun mener alle kan kalle seg for turjente, men det eneste kravet er at man liker seg på tur.

- En tur kan være så mye forskjellig. En turjente kan gå langs Nidelva, klatre bratte fjellsider, kjøre trange renner på ski eller sove ute i 25 minus. Man må selv ta bevisste valg om veien man vil gå. Jeg har funnet min, og utfordringene som kommer velger jeg å ta om jeg føler for det, sier Korneliussen.

TRENING: Bør du droppe å trene når du er forkjølet?

«Tradisjonell turjente»

Hun forteller at hun alltid har vært nysgjerrig, både på folk og steder. Likevel synes hun Norge er noe for seg selv. Hun reiser helst hjem til Lofoten, der hun har tilbrakt mange somre fra hun var liten.

- Fjellene, folkene, havet. Jeg kjenner det bruser i blodet når jeg sier dette. - Jeg elsker følelsen, eller rusen, friluftslivet gir meg. Redsel, glede, adrenalin, motivasjon, selvtillit og utfordring. Og lavterskel, sier hun.

Julie sier hun ennå ikke har lært seg å klatre, kjøre bratt på ski og padle i elv. Hun er en mer «tradisjonell turjente».

- Jeg snører fjellskoene og går, går og går. Jeg har blitt en veldig filosofisk person av å være ute i naturen. Forskjellige former for aktiviteter får meg til å føle og tenke, sier hun.

I mars sa Synne (20) opp jobben sin og pakket en bag på tre kilo

Rastløs og spontan

Korneliussen beskriver seg selv som rastløs og spontan, noe som gjør at hun sjelden klarer å holde seg i ro på samme sted over lengre tid.

- Jeg er avhengig av å komme meg bort og oppleve nye steder så fort jeg har ledig tid. Planene mine videre for året er å komme meg mer sør for Trondheim, sier hun.

Hun forteller at hun er forelsket i alpinfjell, og at Hurrungane i Jotunheimen, Lofoten og Sunnmørsalpene har mye å by på.

- Men mine favorittplasser er egentlig overalt hvor jeg har det bra. Jeg har begynt å forstå at jeg må utvide aktivitetsreportoaret for å få sett og gjort mer i Norge, så det er mange aktiviteter jeg gjerne vil bruke mer tid på. Det er bare det at døgnet har for få timer..

Slik så Lars (22) ut etter noen timer i fjellet uten solkrem