Skolen har nettopp begynt for mange, og de fleste er nok fortsatt i sommermodus. Selv om du kanskje nøler med å gå til anskaffelse av pensumbøker allerede nå, kan det være lurt, ifølge NTNU-professor.

Følg trd.by på Facebook

- Leser ikke for å prestere på eksamen

May Britt Postholm, professor for program for lærerutdanning på NTNU, forteller at den viktigste grunnen til å starte å lese allerede ved skolestart er for å tilegne seg kunnskap.

- Du leser ikke for å prestere på eksamen, men du jobber for å lære og tilegne deg stoffet, sier Postholm til trd.by.

Hun sier at studieløpet er lagt opp slik at det skal være jevn innsats. Det skal være stoppesteder og innleveringer underveis for å forhindre at lesesalene fylles opp rett før eksamen.

- Det kan for eksempel være gruppearbeid der studenter kan presisere for hverandre, slik at de må jobbe underveis, sier professoren.

- Studentenes ansvar

Postholm mener at selv om studentene går på universitet og høyskoler, er det forventninger til dem. Det er studentenes ansvar å passe på å lese nok.

- Vi har prøvd å legge opp til obligatoriske forelesninger, men er litt forsiktig med det, sier hun.

Professoren mener at ved å bruke skippertaksmetoden klarer du ikke å utvikle forståelse for stoffet. Mange eksamener er også lagt opp slik at du må vise at du forstår stoffet, og da nytter det ikke å gjengi ordrett.

- Vi har et kvalitetssikringsprogram, som handler om at studentene i forkant skal vite hva de blir vurdert i. Slik får de også vite hvordan de skal tilegne seg stoffet, sier hun.

- Har ikke hatt så høy strykprosent som i vår

Her er 7 leseplasser utenom det vanlige i Trondheim