It-jenta, modellen Hanneli Mustaparta, har designet elleve strikkemønstre for Sandnes garn. Kolleksjonen ble lansert i november og rives bort fra hyllene straks den kommer inn, ifølge salgssjef i Sandnes garn, Eva Ølberg.

Følg trd.by på Facebook

Hanneli-garnet rives bort

- Hanneli-garnet i merinoull er kjempepopulært og vi har solgt seks tonn av dette garnet så langt. Heldigvis produserer vi i Norge slik at det går kjapt å følge opp den store etterspørselen, sier Ølberg, og legger til at det generelt er stor etterspørsel etter ull for tiden.

- Norsk ull rører seg jo veldig nå, og det virker som om folk er blitt mer bevisste på hvor ulla kommer fra og at det benyttes miljøvennlige fargestoffer, blant annet, sier Ølberg.

Les også: Line (20) strikker bikinier døgnet rundt

Les også: Nå skal Jens Olav også lage jeans til damer

Bærekraftig klesproduksjon: Designeren Oda Midtlyng Klempe jobber for å fremme bærekraftig klesproduksjon i Norge med ull som en viktig råvare. Foto: Even Suseg

Vil produsere i Norge

- De fleste har altfor mye klær i skuffer og skap, uten at de finner noe å ha på seg, sier designeren Oda Midtlyng Klempe.

Hun er en av designerne bak klesmerket «Sølv» der grunntanken var å lage bærekraftige klær med «ekte råvarer» som blant annet ull. Nå jobber hun som designer for Scandinavian Design Group og er i gang med å etablere et ressurssenter for produksjon av klær i Norge.

Les også: Dette kan du også bruke bobleplast til