Denne teksten ble først publisert på bloggen til Martine Storsve.

Jeg tenker på utrolig mye rart om dagen som jeg sjeldent ga et sekund tidligere. Jeg er så drittlei denne overfladiske verden jeg lever i. Jeg sier «jeg» fordi vi lever ikke alle i samme verden. Det er noen av dere der ute som lever som dere vil, som driter i hva som er sosialt akseptabelt eller ikke.

Følg trd.by på Facebook

Jeg liker dere som gjør hva faen dere vil. Jeg vil også gjøre det jeg vil. Og hva stopper meg? Jeg stopper meg. Øynene mine ser mer hver dag, og jeg lærer mer hver dag. Ikke minst innser jeg hvor dum jeg har vært som har kastet bort så mye tid på sosiale medier.

Redd for å gå glipp av noe

Sosiale medier har blitt en sykdom, en avhengighet. For en stund siden kunne jeg ikke legge meg uten å sjekke Insta, Snap, Face, Jodel osv. Helt til jeg var sikker på at jeg hadde sett alt. Jeg ville jo ikke gå glipp av noe...

Men egentlig gikk jeg glipp av alt. Hvis jeg hadde fått et tall på hvor mange timer jeg har brukt på unødvendig bruk av sosiale medier, så hadde jeg spydd. Masse. For jeg vet at det er mye og jeg vet også at jeg er langt ifra verst. Vi er dumme, som kaster bort tiden vår på den måten vi gjør.

Hadde ikke jeg vært litt rar om jeg hadde sletta Instagram og Snapchat? Og la oss ikke nevne Facebook, da eksisterer man jo egentlig ikke lenger. I går sletta jeg alle bildene mine på instagram, utenom 2 stk. (pga. jobb), jeg slutta å følge alle jeg kjenner og heller følger jeg kaniner og hunder. Dere skulle bare visst hvor mange som skrev til meg og lurte på om det gikk bra. Det har faktisk aldri gått bedre, men jeg er mer bekymra for deg.

«Jeg er 20 år nå, og jeg har kastet all sminken min»

Sammenligner oss med hverandre

Du som daglig sitter på bussen og blar nedover instagram og ser på «inspo», og du som sitter og ser på mystories av andre som har det så innmari gøy. Er vi så dumme? Alt er jo bare en fasade, det er ikke ekte. Og den inspo-pagen du følger på insta gjør deg mer trist enn du aner...

Jeg er dum jeg også. Jeg har delvis vært en av de brukerne jeg nå hater. Små jenter som kommenterer «du er goals» og som sier «jeg kunne dødd for kroppen din». Jeg har bidratt til å ødelegge dere, og det er jeg lei meg for. Det er ikke rart mange unge sliter med angst og dårlig selvtillit, bare se deg rundt. Vi sammenligner oss med hverandre hver dag, hele tiden.

Det jeg vil med dette er at du som leser skal ta en liten prat med deg selv. Hvor går tiden din? Hvilke profiler følger du, som ikke gir deg glede? Så enkelt er det faktisk. Blir du glad av å se på dyre klær og dyr sminke som du absolutt ikke har råd til? Blir du glad av å følge treningsprofiler som spiser sunt og trener hver jævla dag? Blir du?

Toppblogger fikk Instagrammen sin hacket: - Jeg begynte å gråte med en gang

Følgere er bare et tall

Vi er heldigvis alle forskjellige, så jeg sier ikke at det er noe som er rett eller galt. For meg er det ganske enkelt. På Instagram kan man lage seg det livet man ønsker andre skal tro at du har. Og hvem vil vel ikke ha et perfekt liv? Instagram er bare en illustrasjon av en virkelighet som ikke eksisterer.

Jeg husker før jeg reiste til Mexico på innspilling, at en av de tingene jeg tenkte masse på var hvor mange følgere jeg kom til å få på Instagram og Snapchat. At det kom til å bli skikkelig kult! Sannheten er at det var ikke så kult. Det var gøy i ca. 5 minutter, men det føles helt likt. Det er bare et tall.

Om jeg har 20 eller 2000 likes på et bilde, så føles det helt likt. Faktisk ble det verre etter jeg fikk flere følgere. Jeg ville har mer! På et tidspunkt vurderte jeg faktisk å legge ut drøyere bilder bare fordi hud gir flere følgere. Da innså jeg at det har gått for langt.

Jeg tenkte «Hva driver du med Martine? Du er da mer oppegående enn det her». Jeg føler så desperat for en endring. Jeg kan ikke forandre verden, men jeg kan forandre meg selv i håp om at flere gjør det samme. Kanskje du synes jeg er teit, men det går bra. Jeg kan godt være teit og lykkelig, framfor mainstream og trist.

Kampanje mot kroppspress får kritikk: - De trigger den dårlige selvtilliten din