Margrethe Adde Kjeøy legger daglig ut sykkelbilder på Instagram-profilen sin @sykkelmags83. Bare i mai har hun syklet 114 mil, noe som tilsvarer nesten 30 mil i uka. Hun ønsker å inspirere sine 5000 følgere til å sykle mer.

Følg trd.by på Facebook

Vil ha med flere jenter

Hun startet å legge ut bilder på Instagram for cirka ett år siden. Bildene består nesten utelukkende av sykkelbilder.

- Jeg vil vise hvor fin sport det er. Jeg ser at mange sliter med å motivere seg til trening. Men for min del gleder jeg meg til hver treningsøkt, så jeg vil at andre skal føle det på samme måten, sier hun.

Hun ønsker i tillegg at flere jenter skal oppdage sykkelsporten. Hun har allerede fått kommentarer på at folk blir inspirert over å se hvor mye hun trener og hvor positiv hun er.

- Jeg får også tilbakemeldinger fra folk i andre land som synes det ser veldig fint ut i Norge, sier hun.

I sommer åpner denne treningsparken ute i Trondheim

Inviterer følgerne

Hun inviterer også følgerne til å være med henne ut å sykle, og forteller at hun har vært på tur med noen allerede.

- Det er helt åpent for å være med meg ut å sykle. Noen folk har tatt kontakt på Instagram, sier hun.

Hun skal også delta på terrengsykkelritt, og årets første er allerede nå på søndag. Det skal foregå her i Trondheim,under navnet «Stærk på sykkel». Dette rittet er på 6,4 mil.

- Det store målet for sesongen er Birken som er i slutten av august, sier hun.

Ble hekta

Det var i 2010 at hun startet med sykling, og da var det terrengsykkel som sto i fokus. Målet hennes da var å delta på Birken, som hun gjør hvert år. I år skal hun delta i eliteklassen for første gang.

- Akkurat det året var det veldig kaldt, så det var utrolig hardt. Men jeg ble helt hekta på sykling. Etter det har jeg bare syklet mer og mer, og jeg deltar på Birken hvert år. Jeg prøver også å forbedre meg fra år til år, noe jeg også har klart, sier hun.

Hun jobber på kontor, og mener derfor det er veldig godt å komme seg ut i frisk luft. Margrethe har nesten syklet 30 mil i uka denne måneden.

- Det er jo også sosialt, jeg sykler med venninner. Jeg har både landeveissykkel og terrengsykkel, så det blir mye variasjon. Å sykle på landeveien på Byneset på terrengsykkel er veldig fint, sier hun.

May-Britt (27) gikk fra høygravid til fitnessdeltaker på åtte måneder