Noen ganger skal det ikke mer enn et sveip til høyre for å finne den store kjærligheten. Datingapper, som Tinder, har rykte for seg og kun duge til kortvarige møter, men det gjelder ikke alle. Vi har snakket med to trønderske par som fant sin kjæreste på Tinder – og det ble langt fra kortvarig.

Følg trd.by på Facebook

- Jeg har aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle finne drømmemannen på Tinder. Det var faktisk helt utenkelig, forteller trondheimsjenta Aurora Solberg (27).

- Ikke optimistisk

Men det utenkelige ble mulig. For ett år siden kjøpte hun og samboeren Kim Moe-Kristiansen (26) sin første bolig, og venter sitt første barn sammen. Og i desember i fjor gikk Kim ned på ett kne, og til neste år blir det bryllup. Og alt på grunn av Tinder.

- Vi fikk tidlig veldig god kontakt og møttes etter bare tre dager med snakking fram og tilbake. Det ble en tacodate på en lørdag og etter det sa det bare pang. Vi kom begge fra langvarige forhold og jeg trodde det kom til å ta tid å finne en partner så fort, og var jo ikke akkurat optimistisk på at Tinder var stedet heller. Men når alt stemmer og man blir hodestups forelsket så er det vanskelig og holde igjen, sier Solberg.

Aurora og Kim venter nå barn, og skal gifte seg sommeren 2017. Foto: Privat

Verken hun eller Kim hadde prøvd Tinder før, og følte at å finne en  partner gjennom appen var tabubelagt.

- Familie og venner sa ikke noe om at vi møttes på Tinder, men jeg tror nok mange gjorde seg opp noen tanker for seg selv. Jeg føler det er et litt tabu tema å møte noen på nettet, men vi ville begge gi det en sjanse. Man vet jo aldri når den rette dukker opp, eller hvor, sier Kim Moe-Kristiansen.

Slik gikk det da Masih (22) utga seg for å være en 15 år gammel jente på Tinder.

- Hadde tro på nettdating

Selv om Kim og Aurora føler at nettdating er tabubelagt, er det ikke slik for alle. Linda-Mari Brubo (20) og Fredrick Walker (22) møttes også på Tinder. De hadde begge stor tro på nettdating da de fant hverandre.

- Fredrick hadde tro på å finne kjæreste på nett, og det hadde vel for så vidt jeg også, men hadde ikke tenkt så mye på det. Jeg har aldri vært av den supersosiale sorten, og skjønte aldri greia med at folk møttes på fester. Derfor var kanskje nettdating det jeg trodde var mest sannsynlig, i hvert fall for meg, sier Brubo.

Linda-Mari og Fredrick møttes også på Tinder. Foto: Privat

I mars for to år siden fikk de kontakt, og gikk på noen dater før de ble kjærester.

- Jeg visste egentlig ikke om han likte meg, men jeg likte han. Det gjorde han heldigvis og så ble vi sammen. Det gikk egentlig ikke opp for meg for noen dager etterpå, så det ble litt sjokk. Men Fredrick har alt jeg ønsker meg  en partner, sier Brubo.

Lite action på Tinder i det siste? Dette kan være grunnen!

- Ikke vær redd

De mener at å møtes på Tinder i dagens samfunn slett ikke bør være tabu belagt.

- Det er det ingen grunn til. Det er jo slik dating har utviklet seg, og flere finner jo faktisk kjærlighet der. Den sjenerte og tilbakeholdne typen trenger ikke lengre å finne seg noen de egentlig ikke trives med. Jeg har alltid ønsket meg en gutt som trivdes bedre hjemme enn ute, og derfor hadde jeg aldri funnet den personen på fest. Hadde ikke internettdating eksistert hadde jeg aldri truffet Fredrick, sier Brubo, som mener de som søker en kjæreste må holde frykten unna.

- Det beste tipset for å møte noen er og ikke være redd. Ikke være redd for å møte noen ansikt til ansikt for det verste som kan skje er jo bare at det ikke klaffer.  Ta sjanser og møt de som ønsker å møte deg, man vet aldri hva det kan ende i.

Nok en historie - som fortsatt kan ende i kjærlighet: Kjenner du drømmemannen fra Nidarosdomen som Sophie leter etter?