Linni Mari Julsrud Sølsnes startet med å farge håre mye. Da ble det veldig slitt, og hun måtte ha noen fargepauser der hun har gått tilbake til sin naturlige hårfarge. Hun synes selv dette er veldig kjedelig på henne selv, og bestemte seg for å prøve noe nytt.

- Jeg fant sider med parykker som ser ekte ut, og bestemte meg for å bruke det når jeg har brunt hår, sier hun til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Eier fem parykker

Hun startet å bruke parykk da hun var 16 år, og eier nå fem parykker. Hun har en rosa-lilla, en blå med sort ettervekst, en brun med pannelugg, en rosa, lilla og blå og en blå bob hun bruker til cosplay.

- Jeg har noen dager hvor jeg bare vil grave meg ned fordi håret mitt er så forbanna kjedelig. Det er brunt og kort, og jeg skulle så gjerne hatt langt hår, helst i en crazy farge, skriver hun på bloggen sin.

Hun sier etter at hun kjøpte sin første parykk, begynte hun å søke etter nye. Etter hun kjøpte sine to siste, begynte hun å bruke det mer.

- Jeg synes det var råkult, og det fikk mye oppmerksomhet, sier Sølsnes.

- Mye lengre hår enn de fleste har

Hun sier at det ikke tar så lang tid å ta på parykken. Alt hun gjør er å pakke inn håret i en hette slik at det holder seg inne i parykken.

- Så tar jeg den på og styler den litt, enten krøller eller rett. Jeg bruker ingen produkter i håret, så fra normalt hår til ferdig parykk tar det kanskje 15 minutter, sier Sølsnes.

19-åringen forteller at de som ikke vet at hun bruker parykk, ser rart på henne for at hun er annerledes. Hun møter ofte blikk når hun går i byen.

- I tillegg til at parykkene har spesielle farger, så er den ene veldig lang. Det er mye lengre hår enn de fleste har, sier hun.

Dette er den nyeste hårtrenden

Får kommentarer

Sølsnes sier at hun har fått kommentarer fra ukjente folk, men kun positive som synes håret hennes eller fargen er fint.

- Det er mange jenter som ser stygt på meg, men da er det bare å smile tilbake, sier hun.

De fleste hun kjenner synes det er tøft gjort, og synes hun er modig, forteller hun.

- De vennene som er nærmest meg har ikke noe imot at jeg går sånn, og synes det er kult å gå rundt med meg. Andre sier ikke noe på det, rett og slett for at de ikke har noe fint å si, forklarer 19-åringen.