– Vi er utrolig glade og stolte! Da vi skrev «Arvingen», snakket vi i hemmelighet om hvor gøy det ville vært å se handlingen utspille seg på en skjerm, sier Fuglehaug og Halvorsen i en pressemelding.

De kaller det et drømmescenario at deres historie nå skal deles med hele verden. Regissør er Per-Olav Sørensen, som har hatt regi på Netflix-serier som «Hjem til Jul» og «Quicksand», samt NRKs «Nobel».

Per-Olav Sørensen skal regissere filmen, som får navnet «Royalteen». Foto: Terje Bendiksby / NTB

Både norske og andre nordiske filmaktører ønsket å sikre seg rettighetene til romanen, ifølge agent Annette Orre i Oslo Literary Agency.

– Interessen for å filmatisere denne boka var usedvanlig stor, allerede før norsk utgivelse, og vi hadde mange gode bud på bordet, sier Orre.

«Arvingen» vant i mai Uprisen, stemt fram av 1000 ungdommer.

Boken handler om 17 år gamle Lena som går i klasse med de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe. Lena forelsker seg i kronprinsen – og han i henne – men Lena sitter på hemmeligheter som kan ødelegge for dem begge.

Romanen er den første av hittil tre bøker i serien «Halve Kongeriket» og ble utgitt i juni 2020.

Randi Fuglehaug er en norsk journalist og barnebokforfatter. Hun var tidligere leder for Dagbladets fredagsmagasin Fredag. Anne Gunn Søndenaa Halvorsen er en norsk forfatter, journalist, kommentator og anmelder.