Melding kommer dager etter at Variety meldte at serien er fjernet fra programoversikten på grunn av demonstrasjonene etter George Floyds død, skriver NBC News.

– Cops er ikke på Paramount Network og vi har ingen plan om at serien skal vende tilbake, heter det i en uttalelse fra Paramount Network.

Den dokumentariske realityserien ble første gang vist på Fox i 1989, og kanalen har vist 25 sesonger av den. «Cops» har de senere årene blitt kritisert for sin framstilling politiet og bruken av tvilsomme metoder.

Samtidig som Paramount Network trekker «Cops» fra sendeskjemaet, fjerner A & E en lignende serie, «Live PD», på grunn av «respekt for George Floyds familie og andre som har mistet livet».

HBO fjerner «Tatt av vinden» i USA

Strømmetjenesten HBO Max fjerner filmklassikeren «Tatt av vinden» fra 1939 fra sitt bibliotek i kjølvannet av demonstrasjonene og protestene etter George Floyds død.

Fjerningen skjer etter at skuespiller John Ridley i en kronikk i Los Angeles Times tok til orde for at filmen burde fjernes fordi den underbygger rase-stereotypier og livet i sørstatene i USA før borgerkrigen.

Vivien Leigh og Clark Gable i «Tatt av vinden», som nå fjernes fra strømmetjenesten HBO Max i USA. Foto: Nordfoto / NTB scanpix

Mye av handlingen i den fire timer lange filmen utspiller seg på en plantasje og i Atlanta under og etter den amerikanske borgerkrigen, og «Tatt av vinden» har lenge blitt kritisert for å romantisere slaveri, skriver The Wall Street Journal.

Filmen, som har vunnet flere Oscar-statuetter, ble trukket fra HBO Max samtidig som realityserien «Cops» ble kansellert, et tegn på at underholdningsselskapene i USA ser på sitt innhold i et nytt lys etter de landsdekkende demonstrasjonene mot rasediskriminering og politivold, påpeker avisen.

En talsperson fra HBO Max sier «Tatt av vinden» vil bli tilgjengelig igjen, men med en forklaring på den historiske konteksten og en fordømmelse av filmens rasistiske framstillinger, skriver Variety.