Andersen hadde regi på «Skjelvet» og er snart underveis med spenningsfilmen fra oljebransjen kalt «Nordsjøen». Nå er det klart hva som blir hans neste prosjekt:

Krigsfilmen «Konvoi» får 15 millioner i tilskudd via Filminstituttets markedsordning. Totalbudsjett er 61,5 millioner kroner, ifølge omtalen.

Manusforfattere er Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, som maler frem hvordan tusenvis av sjømenn fra fredelige Norge brått og uventet befant seg i fremste linje under andre verdenskrig – uten militær erfaring, uten å være soldater.

Filmselskapet Fantefilm Fiksjon lover en lover «en storslagen og nervepirrende spenningsfilm».

Samtidig er Mer Films storproduksjon «Krigsseileren» underveis: Denne filmen fikk i februar 11 millioner kroner i produksjonstilskudd av et totalbudsjett på 78 millioner kroner. Der er det krigsseileren Alfred, som havner i konvoifarten, som skildres – parallelt med at handlingen følger Alfreds kone og barn hjemme i Bergen under krigen.

– Fortellingen om krigsseilerne er den viktigste historien om nordmenns innsats under andre verdenskrig som fremdeles ikke er fortalt på film, sa «Krigsseileren»-regissør og manusforfatter Gunnar Vikene.

Det er i 2020 blitt 75 år siden krigsseilerne kunne vende hjem – de av dem som overlevde de farlige, men avgjørende seilasene. Ved utbruddet av andre verdenskrig var Norge verdens fjerde største skipsfartsnasjon, og Store Norske Leksikon oppgir at 24 000 norske sjøfolk sto om bord på norske handelsfartøyer ved krigsutbruddet – i tillegg til noen tusen på andre nasjoners skip.