Det er P3-profilene Karsten Blomvik (27) fra «P3morgen», Arianrhod «Arian» Engebø (28) fra «StudioP3», samt duoen Anna Nor Sørensen (26) og Henning Bang (21) fra «P3ligaen» som leder sendingen. Det skriver P3.no selv.

19. til 23. oktober står de i P3-glassburet som blir satt opp på Solsiden, hvor aksjonen har utspilt seg de siste årene.

Henning Bang og Arianrhod «Arian» Engebø skal lage 100 timer radio på Solsiden … Foto: Kim Erlandsen / NRK P3
… sammen med Karsten Blomvik og Anna Nor Sørensen. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Vil overgå fjoråret

Pengene fra TV- og «P3aksjonen» går i år til Leger uten grensers arbeid i Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone.

I fjor samlet P3aksjonens lyttere inn nesten 8,5 millioner kroner, og målet er å samle inn enda mer i år.

– Vi synes det er helt fantastisk å kunne støtte en organisasjon som så kompromissløst står på barrikadene for å redde liv. De er så ekstremt beinharde på at alle skal ha hjelp uansett, forteller Stian Kallekleiv, prosjektleder for «P3aksjonen», til egne nettsider.

Vil strekke seg langt

Anna Nor Sørensen (26) og Henning Bang (21) holder til vanlig til på NRK Tyholt i Trondheim.

Sørensen sier til P3.no at årets programledere vil strekke seg langt for å motivere lyttere – og seere – til å donere til saken.

– Hvis en stygg «makeover» eller å møte min største frykt kan bidra til å spre informasjon om glemte sykdommer og hvor mange vaksiner man får for en hundrings, så gjør jeg det med glede, sier Sørensen til P3.