«Black Adam» fløy nemlig inn til topp-plassering denne helgen, etter at den fikk premiere på norske kinoer 21. oktober, fremgår det av kinotoppen. I filmen ser vi Dwayne Johnson i tittelrollen. Også Sarah Shahi, Aldis Hodge, Viola Davis, Pierce Brosnan og Noah Centineo bekler roller i superheltfilmen.

Totalt fant 28 368 kinogjengere veien til filmen, for å se filmen Filmpolitiets anmelder mener nesten virker generert av en algoritme. Heller ikke VG sin kritiker er videre begeistret, og mener blant annet filmen byr på «et knippe kampscener som ser ut som de ble designet for en skjermsparer for 15 år siden».

Dagbladets kritiker er særlig krass, og skriver at filmen «befester en gang for alle at den moderne superheltfilmens kreative og moralske brønn er bunnskrapt».

Skrekkfilmen «Smile» har fortsatt taket på publikum, og har – siden premieren 30. september – fått et totalt besøk på 137 348. Denne helgen var det 16 795 som løste billett, noe som holdt til andreplass.

Anmeldere mener den norske animasjonsfilmen «Titina» kan få klassikerstatus – og beskriver den som praktfull – og en triumf. Foto: Mikrofilm, Vivi Film.

Den mye omtalte norske filmen «Jentetur» kan skilte med et totalt besøk på 57 725 publikummere siden premieren 14. oktober. Denne helgen klokket filmen inn på et besøk på 13 359 – og endte på tredjeplass.

Topp fem etter helgen ble avsluttet av «Krigsseileren» på fjerdeplass (sett av totalt 306 107 siden premieren 14. oktober), og nykommeren «Lille ville krokodille», som har lagt seg på femteplass. «Krigsseileren» lokket til seg 13 085 publikummere denne helgen, mens 5 242 ville få med seg den amerikanske filmmusikalen – med en krokodille om bord.

Den svært så kritikerroste norske animasjonsfilmen «Titina» måtte nøye seg med en sjuendeplass på kinotoppen – og et besøk på 6 190 etter premieren 21. oktober. Så gjenstår det å se om de gode kritikkene kan få fart på besøket: Ikke siden Flåklypa Grand Prix har en norsk familiefilm høstet så gode kritikker. «En filmatisk bragd», skriver Aftenposten – og serverer, i godt selskap, terningkast seks. «Tegnefilmen Titina er en fremtidig klassiker», mener Dagsavisens filmanmelder – mens andre kritikere har hentet fram skussmål som «praktfull» og «en triumf» i sine beskrivelser.

– Vi er mange som har jobbet beinhard for å realisere denne filmen, og jeg er så takknemlig for all kjærlighet, energi og kunstnerisk kraft som er lagt ned av alt fra storyboardtegnere, til designere, animatører, komponist, lydavdelingen og stemmeskuespillere. Alle de gode tilbakemeldingene er deres fortjeneste, sier regissør Kajsa Næss.