Det er andre «Scream»-film ut for Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett, som fortalte til NME at fansen vil kjenne det i magen når slasherfilmen har premiere 10. mars.

Handlingen er flyttet til New York, og traileren har allerede røpet at søstrene Tara, spilt av Jenna Ortega – som er blitt storstjerne etter «Wednesday», og Sam Carpenter (Melissa Barrera) støter på den maskerte seriemorderen Ghostface.

Jenna Ortega i forrige runde «Scream». Nå melder filmserien seg med runde seks. Foto: SF Studios

– «Scream 6» foregår rett etter begivenhetene i «Scream 5», og viser hvordan karakterene håndterer massakren i Woodsboro. Filmen følger dem til New York, og så dukker Ghostface opp i bildet og alt sporer av, sier Bettinelli-Olpin til NME.

«Scream 5» var første nye film i serien på 11 år, og tok med skuespillere fra de gamle filmene – som Neve Campbell, Courteney Cox og David Arquette – i et forsøk på å linke det nye med det gamle. På sjette runde føler Bettinelli-Olpin og Gillett at de har friere tøyler.

I «Scream 6» er handlingen flyttet fra Woodsboro, der massakren fant sted i forrige film, til New York. Men Ghostface dukker opp på lasset. Foto: SF Studios

– Del av jobben med «Scream 5» var å spille gjennom greatest hits, å vise at vi var del av en lang tidslinje med karakterer. Med «Scream 6» vil vi nappe vekk denne tryggheten – og lage noe som var råere og tøffere, sier Gillett.

I tillegg til Ortega og Barrera dukker også Hayden Panettiere og Courteney Cox opp igjen i kjente roller – mens det også blir nykommere som Jack Champion, Henry Czerny, Liana Liberato og Dermot Mulroney.