På spørsmål om hvordan det er å ha blitt et popkulturelt fenomen etter rolletolkningen av Wednesday Addams i Netflix-serien «Wednesday», akkurat fornyet for en andre sesong, svarer Jenna Ortega:

– Jeg vil ikke akkurat kalle meg et fenomen. Men det har blitt en endring i livet mitt og helt nye tider for meg. Jeg har måttet gjøre noen forandringer, medga den unge stjernen overfor Entertainment Tonight.

Hun angret litt på den ville dansen som hun selv koreograferte, og som selveste Lady Gaga har gjort sin versjon av etter at den gikk viralt.

– Jeg kan ikke begripe det. Jeg kan ikke være på TikTok, jeg kan ikke se på alle de tingene der. Om det er bra eller dårlig så er det ikke et sunt sted for meg.

Ifølge Cosmopolitan ville «alle» de andre stjernene – blant dem Margot Robbie, Selena Gómez, Anya Taylor-Joy – bli fotografert sammen med «Wednesday»-stjernen under Golden Globe-prisutdelingen tirsdag.

Jenna Ortega vant ikke Golden Globe første gang hun var prisnominert, men delte ut en pris på scenen. Foto: AP

Der hadde Jenna Ortega droppet den gothsvarte looken fra strømmeserien til fordel for gresk gudinne-stil. Den nudefargede kjolen var ifølge People fra Gucci med slep, milelange ermer og utskårne paneler i midjepartiet og med diamantkjede var fra Tiffany.

Selv om Ortega har vært i bransjen i et tiår, var dette første gang hun har vært nominert til en Golden Globe-pris. Hun tapte riktignok for Quinta Brunson, som vant for rollen i «Abbott Elementary», men entret scenen for å dele ut pris.

– Jeg føler at jeg har sett hvordan Hollywood gradvis åpner opp dørene, når jeg ser hvordan flere latinoer og latinaer har ledende roller. Å være her i kveld føles veldig tilfredsstillende, sa Ortega til ET.