Det ønsker iallfall sensorene at kinesiske kinogjengere skal tro, melder Deutsche Welle. Og her følger en spoiler alert:

I den internasjonale versjonen slutter filmen med at Gru og hans mentor, Wild Knuckles, kjører inn i solnedgangen etter at sistnevnte har iscenesatt sin egen begravelse.

Men i Kina avsluttes «Minions: Historien om Gru» med en serie stillbilder med teksting, der seerne får vite at Wild Knuckles blir arrestert, satt i fengsel i 20 år og bak murene bruker sin «forkjærlighet for skuespill» til å starte en teatertrupp.

Gru på sin side blir «til slutt en av de snille», og vier seg til familielivet og blir en god far for sine tre døtre, fortsatt ifølge den alternative, kinesiske slutten. Dette merket mange kinogjengere i Kina, der «Minions»-universet er svært populært, seg da også etter sist helgs premiere.

«Det er bare vi som trenger spesiell guiding og omtanke av frykt for at en tegneserie vil korrumpere oss», skrev filmanmelderen DuSir, som har 14,4 millioner følgere på den sosiale medieplattformen Weibo. Andre kommenterer på nett hvordan slutten minnet «mer om en PowerPoint-presentasjon».