Billie Eilish bruker flere unike ord i sine låttekster enn noen andre av dagens moderne popstjerner.

Bak undersøkelsen står søkeverktøyselskapet Wordtips, som har tatt for seg musikkstjernenes ordforråd – regnet per 1.000 ord, melder NME.

Da bruker Billie Eilish 169 unike ord, fulgt av Harry Styles med 159 og Lizzo med 153.

Veteran topper lista

På bunnen av listen finner man Trey Songz med bare 66 unike ord per tusen, Carly Rae Jepson med 69 og Meghan Trainor med 72.

Men når det gjelder ordforråd har ikke de yngre artistene en sjanse sammenlignet med atskillig mer verbale veteraner: Der finner man Patti Smith.

Patti Smith, her fra da hun spilte ved Norwegian Wood i 2015. Foto: Foto Kristin Svorte

Smith er på førsteplass med 217 unike ord per tusen, fulgt av Joni Mitchell og Bjorkmed henholdsvis 199 og 197, opplyser Wordtips på sin hjemmeside.

Bare 15 av dagens unge stjerner kom med på Wordtips-listen over de 50 artistene med størst ordforråd i sangtekster de selv hadde skrevet.

Minst ordforråd av de såkalte legendene på Wordtips' liste har Luther Vandross med 66, Mary J. Blige med 71 og Mariah Carey med 77.

Gamle storheter

Undersøkelsen har også tatt for seg hvilke artister som har brukt flest unike ord i løpet av sine karrierer, og da endrer bildet seg:

Der er det gamle storheter som ruler, og bare menn på topp 10-listen, som toppes av Bob Dylan.

I løpet av sitt mange tiår lange virke byr Dylan på 12.285 unike ord, fulgt av Prince med 11.430, Elton John med 9.467 og Lou Reed med 8.979. Fordi de har skrevet så mange sanger, topper de likevel ikke legendelisten, lyder forklaringen fra søkeverktøyselskapet.

Flest unike ord i én sang har den særegne Lou Reed-skrevne 1969-låten «The Murder Mystery» , innspilt med Velvet Underground. Den har 639 såkalt unike ord.