Tjenesten er gratis og vil i første omgang vise kun fotballdokumentarer og enkelte direktesendte kamper. På sikt kan den imidlertid gi Fifa muligheten til å vise VM-kamper mot betaling selv.

Samtidig som den nye medieplattformen bidrar til at Fifa posisjonerer seg som en konkurrent til de store strømmetjenestene, skal Fifa+ også benyttes til å vise fram forbundets sponsorer.

Fifa og president Gianni Infantino skal strømme fotballkamper. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

«Det foreligger ingen planer om å selger abonnementer på tjenesten, men det betyr ikke at vi ikke kan utvikle oss over tid, dersom det skulle komme muligheter som lar oss kreve abonnement hvis vi begir oss inn på premium-rettigheter eller tar i bruk andre typer av modeller, sier Fifas strategidirektør Charlotte Burr.

Hun understreker at deler av Fifa+ alltid vil være gratis.

Såkalt geoblokkering kan bli benyttet til å sørge for at kamper som sendes på Fifa+ kun kan sees i bestemte land.

Fifa opplyser at kampene som i starten skal direktesendes ville være fra serier eller turneringer som i dag mangler TV-dekning. Det legges opp til 1400 strømmede kamper hver måned.

Lanseringen kan føre til at Fifa flytter innhold som til nå har vært lagt ut på YouTube til den nye strømmeløsningen.

Forbundets kommersielle sjef Kay Madati sier at planen er «å være litt mer strategiske med hensyn til hva som skal sendes hvor og når.»