Det skriver Deadline, som også kan melde at Dinklage skal spille Casca Highbottom – rektor på Akademiet og den som oppfant de grusomme dødslekene. Som motspillere får «Game of Thrones»-stjernen blant andre Tom Blyth i rollen som den unge Coriolanus Snow – skurken i de senere filmene, spilt av Donald Sutherland – og Rachel Zegler som Lucy Gray Baird.

– Rektor Highbottom er en av de mektigste menneskene i Snows liv. Som det strenge og hevngjerrige ansiktet utad for dødslekene setter han reglene som vil avgjøre alle sider av Coriolanus' skjebne. Jeg er henrykt over at Peter vil bringe ham til live, sier Francis Lawrence, som skal regissere prequelfilmen.

Lawrence hadde hånd om andre film ut i serien, «Catching Fire», og den todelte avslutningen «Mockingjay». Premieren på «Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes», også den basert på en bok av Suzanne Collins, er satt til 17. november 2023.

Peter Dinklage skal spille i den nye «Hunger Games»-prequelen. Foto: AP

Nathan Kahane, president for filmgruppen Lionsgate, påpeker at Peter Dinklage ikke bare er en fanfavoritt, som bringer med seg en sterk tilstedeværelse i alle roller.

– Han er en av de beste nålevende skuespillerne, og vil gi en formidabel, karismatisk autoritet til den viktige rektorrollen, sier Kahane ifølge Deadline.