– Jeg er ydmyk og beæret over å få fortelle min onkel Michaels historie, lyder det fra Jafaar Jackson i sosiale medier. Han er sønn av Michaels storebror Jermaine Jackson, og slapp i 2019 debutsingelen «Got Me Singing» , melder AP.

– Jeg møtte Jafaar for over to år siden og ble blåst av banen av måten han på en organisk måte personifiserer ånden og personligheten til Michael, sier filmens produsent Graham King, som også sto bak Queen-filmen «Bohemian Rhapsody»:

– Det var noe så kraftfullt at selv etter en verdensomspennende leting så var det klart at han var den eneste personen som kunne påta seg denne rollen.

Regissør for den kommende Michael Jackson-filmen blir Antoine Fuqua, som tidligere har stått bak «Training Day» og» Equalizer»-filmene så vel som kritikerroste dokumentarer om hiphopmogulen Suge Knight og bokseren Muhammad Ali.

Det loves at Michael Jacksons største opptredener skal gjenskapes i «Michael». Her er originalen i pauseshowet på Super Bowl i 1993. Foto: AP

Fuqua sier i en uttalelse at Jaafar Jackson har «en naturlig evne til å etterligne Michael og en flott kjemi med kameraet».

Det er snakk om et såkalt autorisert portrett av popstjernen, som døde i 2009. Manuset skrives av John Logan, som skrev «Gladiator» og «Aviator», og det skjer i samarbeid med forvalterne av Michael Jacksons bo.

Michael Jacksons mor, Katherine Jackson, er stolt over at barnebarnet Jafaar «viderefører Jackson-arven med underholdere og artister» og uttaler:

– Han virkeliggjør min sønn.

Filminnspillingen begynner i løpet av året. Ifølge filmstudioet Lionsgate vil filmen utforske alle aspekter av den avdøde popkongens liv, «inkludert hans mest ikoniske opptredener som gjorde ham til den største entertaineren gjennom tidene». Deadline skriver at filmen heller ikke vil skygge unna kontroversene rundt Michael Jackson heller.