Svensken Steve Angello blir ansett som en av tidenes mest suksessfulle elektroniske musikere.

- Det er helt vilt at Steve Angello kommer til Festningen! Han er en av de aller største stjernene innen sin sjanger, sier markedsansvarlig for Festningen, Rachel Nordtømme.

Swedish House Mafia

I 2001 slo Angello seg sammen med Sebastian Ingrosso, og de fikk sitt gjennombrudd via remiksen av Eurythmics «Sweet Dreams (Are Made of This)». Etter dette fikk de også med seg Axwell, og dannet supergruppa Swedish House Mafia.

Swedish House Mafia: Axwell, Ingrosso og Angello under Grammy-utdelingen i Los Angeles i 2013. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Sammen slapp trioen seks platinum-singler, inkludert den enorme monsterhiten «Don’t You Worry Child». I tiden som «SHM», fikk de til sammen to grammy-nominasjoner, var første elektroniske artist som headlinet Madison Square Garden og slapp en turné-film som nådde toppen på Itunes i 34 land.

- En ære

- Å ha Angello og Kygo som headlinere er en ære. Vi gleder oss til å se 10 000 elleville festivalpublikummere danse og kose seg på Festningen.

Det nye tilskuddet på festivalhimmelen i Trondheim går av stabelen 31. august og 1. september i år. I tillegg til Kygo og nå Steve Angello som headlinere, kommer også Gabrielle, Arif & Unge Ferrari, Kamelen og Ary. Det er fortsatt flere artister som vil slippes fremover.

Toppet i 41-land

Angello har siden SHM-suksessen gått motstrøms. Han ville følge sin ekstreme lidenskap for kunsten, og begynte å jobbe med ny musikk alene. Han signerte en stor platekontrakt, men ville ikke la seg bli styrt og kjøpte seg selv ut av platekontrakten slik at han kunne lage akkurat den musikken han selv ville.

Det resulterte i å gi ut albumet Wild Youth i 2016, via sitt eget plateselskap Size Records. Dette albumet toppet listene i hele 41 land.

Angello slapp nylig albumet «Human», sammen med blant annet Sam Martin.