«Jurassic World: Dominion» har premiere 10. juni over mesteparten av verden, inklusive Norge. Men sjette film ut i filmfranchisen som startet med Steven Spielbergs «Jurassic Park» i 1993, får hard medfart av anmelderkorpset.

– På tide å droppe den døde dinoen, mener The Guardians filmkritiker , som gir én stjerne av fem og kaller den «et innviklet rot av skurker i Bond-stil og tannløs action som selv den originale rollebesetningen ikke kan redde fra utryddelse».

For Laura Dern, Sam Neill og Jeff Goldblum er tilbake, mens Chris Pratt har hovedrollen som dinosaurtrener, men kalles «det verste med hele filmen» i avisens anmeldelse.

10. juni braker det løs for alvor for «Jurassic World: Dominion». Foto: Universal Studios

The Suns anmelder gir to av fem – der stjerne nummer to kun skyldes nikk til originalfilmen. Hun minnes hvordan den første filmen ga henne en livslang besettelse med dinosaurer, og at hun også var fan av filmserien.

– Derfor smerter det meg å si at «Jurassic World: Dominion» ikke er noen god film. Det er ingen magi. Det er ikke noe hjerte. Det er ingen spenning.

Og slik later det til å være over hele kritikerfjøla, skal man tro nettstedet Rotten Tomatoes. Der oppsummeringen av anmeldelsene hittil lyder:

«Jurassic World: Dominion» er en viss forbedring i forhold til sine umiddelbare forgjengere, men denne franchisen har sunket dypt ned fra sin klassiske start» – og det såkalte tomatometeret viser «råtten» med en score på 37 prosent.

Her hjemme har VG trillet terningkast 3, det samme gjorde NRKs Filmpolitiet og Dagsavisen , mens Kinomagasinet en firer,