«Soul» skulle hatt kinopremiere i november, men i stedet blir den å se på Disneys strøm

– Vi er henrykt over å kunne tilby Pixars spektakulære og rørende «Soul» i Disney+ i desember. Denne hjertevarme og humoristiske historien om menneskelige forbindelser og det å finne ens plass i verden, blir en godbit familien kan nyte sammen i julehøytiden., sier administrerende direktør Bob Chapek i The Walt Disney Company.

Disney har ikke røpet hvordan tallene ser ut for storsatsingen «Mulan», liveactionfilmen til 200 millioner dollar som selskapet gjorde samme valg for. Etter å ha ventet på premiere siden mars ble den sluppet på strømmetjenesten i september – mot en ekstra kostnad.

Disneys finanssjef Christine McCarthy sa i september at man var «fornøyd» med strømmedebuten til «Mulan», og at den hadde gitt Disney+ flere abonnenter.

«Soul» blir inkludert i det vanlige tilbudet. Bak står Oscar-vinneren Peter Docter, kjent for «Inside Out» og «Up», som har regi sammen med Kemp Powers. «Soul» byr på original jazz fra Jon Batiste, og et musikkstykke komponert av Trent Reznor og Atticus Ross.

Filmen handler om en musikklærer og jazzelsker, som i stedet for å finne seg på byens berømte jazzklubb for å spille havner på det stedet der sjelene oppholder seg før de sendes til jorden. Der må han forklare hvorfor livet er så herlig, heter det i omtalen.