Viaplays første norske spillefilm «Gulltransporten» skal fortelle historien om nordmennene som måtte stjele Norges gull før nazistene fikk tak i det, fremgår det av pressemeldingen.

Jon Øigarden, Sven Nordin og Axel Bøyum inntar roller i filmen som ifølge planen skal få premiere på strømmetjenesten mot slutten av 2022.

Viaplays produksjon vil få tittelen «Gulltransporten» og beskrives som et prosjekt «om en uvanlig gjeng med motstandshelter som i all hemmelighet reddet den norske gullbeholdningen med tyske soldater og bombefly hakk i hæl».

– Jeg likte rollen umiddelbart. Her har du en mann som på ingen måte er en tradisjonell krigshelt. Han er ikke barskest i klassen, han er en vanlig partisekretær som tar på seg et enormt oppdrag, sier Jon Øigarden. Han legger til:

– Mange krigsfilmer blir veldig seriøse og skildrer forferdelige menneskelige tragedier. «Gulltransporten» skiller seg ut i sjangeren som en morsom og underholdende film med glimt i øyet.

I registolen finner vi «Børning»­-regissør Hallvard Bræin, og innspillingen av «Gulltransporten» starter tidlig neste år.