NRK Super har dypdykket i temaet utestenging – en type mobbing som kan være ganske usynlig. I arbeidet med serien har regissør og manusforfatter Anne Wisløff og den øvrige redaksjonen reist rundt på skoler og snakket med barn i målgruppen. De har også snakket med helsesøstre og lærere. Resultatet er ikke bare blitt til en TV-serie, nå slipper nemlig Cappelen Damm Wisløffs bok "Lik meg».

En problemstilling som tas opp i boken er at det er vanskelig å stille noen for ansvar når «alle» med på ekskluderingen.

Anne Wisløff er regissør og manusforfatter i NRK. Hun har skrevet og regissert historier for og om barn siden 1997, og var med på å starte NRK Supers første nettdramaserie, «Sara», i 2008.

– Det er alltid noen få, ofte populære jenter, som tar initiativ til utestenging gjennom baksnakking, ryktespredning og avvisning ved hjelp av kroppsspråk og ord, sier forfatteren i et intervju med KK.

Selv om serien retter seg mot unge jenter, tror Wisløff den er relevant for folk i alle aldre:

– I bunn og grunn handler den jo om ensomhet og svik, om å finne sin plass blant andre mennesker og om hvordan det man gjør mot andre får konsekvenser både for en selv og for andre.