– Jeg er stolt over menyen NRK byr på denne høsten. Dette blir et halvår fylt av god underholdning, spennende drama og viktige samfunnsmessige hendelser som kommunestyre- og fylkestingsvalget, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen i en pressemelding.

Kevin Vågenes, som spiller hovedrollen i «Parterapi», har 17 ulike roller den nye i dokukrim-komedien «Hva skjedde med Solveig?» som har premiere i august. I kategorien Drama venter «Makta» om Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch, en serie som tidligere i år vant pris for blant annet beste drama på Cannesseries. Den kritikerroste seersuksessen «Norsk-ish» kommer også med ny sesong.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Under Kultur skal Mikkel Niva lede «Portrettmesterskapet», der en mangfoldig gruppe med kunstnere skal portrettere kjente profiler. Familien Adampour kommer med en sesong to. I «Hvorfor hater du meg?» skal Noman Mubashir utforske hat-følelsene i Norge i 2023, der han med utgangspunkt i sin egen historie som trippelminoritet skal se nærmere på hvordan ulike minoriteter får hat og hets, og hva det gjør med oss.

Det kommer også en rekke nye podkaster, og de ti første lørdagene til høsten vises «Stjernekamp», før Maskorama tar over i midten av november. Isalill Kolpus er ny lagleder i Nytt på nytt, etter Pernille Sørensen.