I 1994 skjedde det mye. Norge stemte nei til EU. OL på Lillehammer. Løvenes Konge kom på kino.

Siden den gang har filmen stått som et kjært barndomsminne for millioner av Disney-fans, men nå står en ny versjon på trappene.

Da traileren kom i april slo den alle Disney-rekorder som den mest sette debut-traileren, med nesten 225 millioner visninger på 24 timer.

Løvenes Konge er en av mange Disney-klassikere som får nytt liv i realfilm, også kjent som live-action. Foto: Løvenes Konge (1994

Den nye filmen er en fotorealistisk, dataanimert nyinnspilling av Disney-klassikeren. Planene om en ny Løvenes Konge ble bekreftet september 2016, etter den suksessfulle gjenskapingen av Jungelboken. Siden da har fans og folk ventet i spenning på Disneys nye vri på klassikeren.

Filmen har premiere i Norge onsdag 17. juli, to dager før den amerikanske premieren.

Før og etter: Simba har gått fra tegnearket til data i nye Løvenes Konge. Foto: Løvenes konge (1994 og 2019

I rollebesetningen finner vi popstjernen Beyoncé som Nala, den kommende dronningen i Løveriket. Donald Glover, også kjent som rapperen Childish Gambino, spiller Simba og den framtidige kongen av Løveriket.

Mufasa, Løverikets konge og Simbas Far, spilles av James Earl Jones, som også hadde originalstemmen i 1994. Simbas onde onkel Scar, som vil ta plassen som den neste kongen, spilles av Chiwetel Ejiofor, kjent fra Dirty Pretty Things og 12 Years a Slave.

Originalstemmen tilhører Jeremy Irons, kjent fra Die Hard i New York og Justice League.

Simba og Nala blir ekte i den nye dataanimerte versjonen. Foto: Løvenes Konge (2019

Det komiske surikat- og vortesvinparet Timon og Pumba spilles av Seth Rogen og Billy Eichner. Neshornfuglen Zazu var originalt spilt av Rowan Atkinson (Mr. Bean, Johnny English), men er nå erstattet av TV-verten John Oliver.

Den nye realistiske versjonen av Løvenes Konge følger stort sett handlingen fra den opprinnelige filmen fra 1994, men med enkelte endringer.

Den største endringen er Disneys realistiske animasjoner, såkalt live-action. Live-action, eller realfilm på norsk, er en form for filmteknikk som viser bilder av levende skuespillere og virkeligheten sammen med dataanimerte karakterer og elementer.

Se traileren her:

En av de første filmene til å bruke realfilm sammen med dataanimasjon var Jurassic Park fra 1993, der animerte dinosaurer løper gjennom landskapet med levende skuespillere.

Bare så langt i 2019 har det allerede vært premiere på Disney-klassikerne «Dumbo» og «Aladdin», i tillegg til «Skjønnheten og Udyret», «Jungelboken» og «Askepott». Disney er flere planer for å blåse liv i gamle klassikere.

Her er oversikten over alle nyinnspillinger som Disney har annonsert:

Lanserte filmer:

Askepott (2015)

Jungelboken (2016)

Skjønnheten og Udyret (2017)

Dumbo (2019)

Aladdin (2019)

Løvenes konge (2019)

Kommende filmer:

Lady og Landstrykeren (2019)

Mulan (2020)

Cruella (2020)

Sverdet i stenen (Ukjent lanseringsdato)

Den lille havfruen (Ukjent lanseringsdato)

Tingeling (Ukjent lanseringsdato)

Ringeren i Notre-Dame (Ukjent lanseringsdato)

Lilo & Stitch (Ukjent lanseringsdato)

Pinocchio (Ukjent lanseringsdato)

Snøhvit og de sju dvergene (Ukjent lanseringsdato)

Kilde: Disney/Hollywood reporter/Deadline