Den første prisen i Hollywoods første store prisutdeling etter at pandemien rammet, gikk til Catherine O'Hara. Hun ble tildelt prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komedie for rollen i «Schitt’s Creek».

Serien følger en familie som havner i økonomisk krise og tvinges til å flytte. Den blir blant annet vist på Netflix i USA. I Norge er den innkjøpt av TV 2 Sumo.

Neste pris gikk til O'Haras kollega Eugene Levy, som fikk prisen for innsatsen i samme serie. Levy sa det var ironisk at «den rareste rollen» han hadde spilt noen gang ga en Emmy.

Catherine O'Hara ble tildelt prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komedie for rollen i «Schitt’s Creek». Foto: The Television Academy / ABC Entertainment via AP / NTB

– Jeg må seriøst stille spørsmål ved hva jeg har gjort de siste 50 årene, sa han i takketalen på videolink.

Like etter ble serien også tildelt prisen for beste manus og sikret seg også den gjeve prisen for beste komedieserie. «Schitt's Creek» hanket også inn prisen for beste kvinnelige og mannlige birolle og sikret seg i alt ni priser på Emmy-utdelingen.

«Succession» beste drama

Det var ingen røde løpere under årets Emmy-utdeling, som er TV-bransjens svar på Oscar-showet. Komiker Jimmy Kimmel ledet sendingen fra en tom sal i Los Angeles, en by som fortsatt er under strenge restriksjoner, og de nominerte hadde på forhånd fått tilsendt kameraer for å kunne delta direkte.

Prisutdelingen kommer etter noen måneder hvor TV-serier har betydd ekstra mye for mange.

Dramaserien «Succession», som handler om familiekonflikter og maktkamp i et medieimperium, ble kåret til beste drama, og serieskaper Jesse Armstrong brukte anledningen til å rette et stikk mot president Donald Trump og det Armstrong omtalte som elendig håndtering av pandemien.

Komiker Jimmy Kimmel ledet Emmy-sendingen fra en tom sal i Los Angeles, som fortsatt er under streng restriksjoner.

Jeremy Strong fikk prisen for beste mannlige skuespiller i en dramaserie for rollen i «Succession».

Prisen for beste birolle i en dramaserie gikk til Billy Crudup i «The Morning Show» og Julia Garner for rollen i «Ozark».

Superheltserie til topps

Den mørke satiren «Watchmen» sikret seg på sin side prisen for beste miniserie i tillegg til flere andre priser.

Serien som sendes på HBO, var en av årets storfavoritter med hele 26 nominasjoner. I alt ble serien tildelt elleve priser i ulike kategorier, blant annet for beste kvinnelige hovedrolle og mannlige birolle.

Den gjeveste prisen var likevel prisen for beste miniserie, som «Watchmen» vant i konkurranse med «Little Fires Everywhere», «Mrs America», «Unbelievable» og «Unorthodox».

I kategorien beste talkshow var det «Last Week Tonight with John Oliver» i år som i fjor som ble hedret med en Emmy-pris. Oliver var blant flere av prisvinnerne som oppfordret amerikanere til å bruke stemmeretten i presidentvalget 3. november.

Det samme gjorde Mark Ruffalo, som vant prisen for beste mannlige hovedrolle i miniserie eller TV-film for innsatsen i «I Know This Much is True».