Filmen som blir en norsk og moderne versjonen av juleklassikeren fra 1973, har premiere i november.

– Jeg er så utrolig glad og ydmyk over å kunne fortelle at jeg har fått muligheten til å spille i min første film! Jeg trodde først det var en feil da jeg ble kontaktet, men etter flere runder med auditioner og samtaler med vår fantastiske regissør Cecilie Mosli ble jeg spurt om jeg ville gjøre rollen som Askepott. Da ble jeg mildt sagt glad, sier hun i en pressemelding fra Universal.

Her er skoen som Astrid S – i sin filmdebut som Askepott – skal ha på foten! Foto: Nordisk Film Distribusjon

Mens nyheten om popstjernens skuespillerdebut ble stor nyhet på morgenkvisten, skriver Astrid S en hilsentil fansen på Instagram:

– Jeg har ikke postet noe på en stund, fordi jeg har vært opptatt med å lære meg å ri på hest og skyte pil og bue! Jeg har nemlig blitt spurt om å spille *les som Knut Risan* aaaaskepååått i Tre Nøtter Til Askepott. Første innspillingsdag i dag!

Astrid S hilser til fansen og forteller at hun har lært seg å skyte med pil og bue og ri – i skuespillerdebuten som Askepott. Foto: Skjermdump: Astrid S på Instagram

Storm Films, som tidligere har lagd spillefilmene om Kaptein Sabeltann og Julekongen, står bak storsatsingen. Filmen er basert på den østtysk-tsjekkoslovakiske klassikeren som NRK har sendt på julaften gjennom de siste tiårene, men handlingen er satt til Norge.

– Da vi fant Astrid, var det ikke lenger noen tvil! Hun har en utstråling som skinner rett gjennom kameralinsene. Jeg fikk ordentlig gåsehud da jeg så prøvefilmingen hennes, sier produsent Frederick P.N. Howard.

Smeplass ble kjent da hun kom på femteplass i «Idol» i 2013. Hun ble kåret til «Årets Spellemann» for 2017.