Av rett under 100 påmeldte, var det til slutt Ida Anette Hauan (26) fra Ranheim som kunne krone seg tittelen «Miss Norway 2022».

I finalen lørdag sto seks deltagere igjen i missekonkurransen.

Hauan omkranses av de andre finaledeltagerne på scenen etter å ha vunnet kåringen. Foto: Tani Films / Bror Robin

Helsefagarbeider Hauan har tatt modelloppdrag siden 14-årsalderen. Men dette var virkelig noe helt annet, sier hun til Trd.by.

– Det er to helt forskjellige ting. Jeg har fått oppleve skinnsykt mye. Det har vært helt fantastisk, sier Hauan til Trd.by.

Ble nesten kvalm

Deltagerne er over flere måneder blitt utfordret til å gjøre en rekke aktiviteter, som å jobbe med veldedighet. Hauan hadde helse og rus som en av hjertesakene sine.

Trondhjemmeren måtte tale og vise frem fem ulike antrekk på catwalk-en finaledagen.

– Jeg var kjempenervøs og nesten kvalm første gangen jeg gikk på, men det gikk heldigvis bedre og bedre, sier Hauan.

Hauan på scenen under finalen. 26-åringen har kombinert «Miss Norway»-deltagelsen med full jobb som veileder innen rus og psykisk helse, ved Kongshaugen Arbeid og kompetanse i Malvik. Foto: Tani Films / Bror Robin

– Hva tenkte du da navnet ditt ble utropt som vinneren?

– Jeg var helt i sjokk. Hun som var før meg hadde mange fans i salen, og jeg tenkte at hun skulle stikke av med seieren, men nei. Jeg ble helt satt ut. Det var helt fantastisk, sier Hauan.

«Trønder-power»

Ifølge konkurransens egne nettsider skulle juryen velge en «representant for Norge, med et vakkert ytre, intelligens, selvsikkerhet, stil og karisma, som kan føre seg på en scene.»

Og faktisk er dette andre året på rad at missetittelen tas med til trønderhovedstaden.

Fjorårets vinner, Nora Emilie Nakken, er også fra Trondheim.

– Her leverer trønderne så det suser etter. Norges tredje største by er størst i Norge når det gjelder missekonkurranser. Det er kjempemorsomt, sier Knut Yrvin, talsperson for Miss Norway.

– Det er «trønder-power», sier Hauan, som her krones av Nakken under fotograferingen etter seieren. Foto: Tani Films / Bror Robin

Miss Universe

Yrvin fullroser Hauan.

– Hun er ei veldig hyggelig og arbeidsom dame. Hun har stått på og gjort det veldig bra, sier han.

Nå er «Miss Universe» neste for Hauan. TV-konkurransen kringkastes ifølge Yrvin for om lag en halv milliard seere i 190 land.

– Det er sykt å tenke på, sier Hauan selv.